11 Jan, 2019

Mål och tankar om 2019

Mina mål och tankar om 2019

Då var det dags att sätta upp målen för 2019. Trots min stora förlust genom min investering i Bitcoins så slog jag ändå SIX Portfolio Index förra året. Jag uppnådde mitt mål med att ha en låg förvaltningskostnad. Den största besvikelsen 2017 var Hennes&Mauritz och nu 2018 blev Bitcoins. Varje år lär man sig något nytt. Utdelningsmålet nådde jag inte och det har sin förklaring. Orsaken till det är tack och lov inte sänkta utdelningar utan det är dels för att jag sålt innehav som Hennes&Mauritz med hög direktavkastning, insättningar till nya aktier var låg och mindre andel aktier i år än förra året.

 

Mina mätbara mål för 2019 blir;

Utdelningstillväxt på 25%  ( 45 000 kr )
Förvaltningskostnad på 0,15%
Slå SIX Portfolio Index

Riktlinjer;

Utländsk innehav minst 30%
Enskilt innehav högst 20%
Högsta fokus på utdelningstillväxt
Inga stora drastiska förändringar


Kontinuerligt återinvestera utdelningar och nyinsättningar i bolag med stabil utdelningstillväxt, hög soliditet och relativ låg värdering. Fortsätta att leva efter  mottot "Låg Konsumtion, Låg Belåning och Hög Sparkvot......."

 

 

Utdelningar genom åren;

Förvaltningskostnad;

2017. 0,55% 
2018. 0,19% kostnad 2537 kr

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.