8 Jan, 2020

Månadskostnad Nissan Qashqai 3233kr

Nu har det gått 28 månader (gäller December månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (2017-08-01) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. När jag köpte bilen fick jag med ett service paket för 8000 kr som gäller i 3 år. Den kostnaden har jag tagit med i beräkningen.

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget. Den här månaden hade jag problem med bilbatteriet och köpte då en jump starter och även bilbatteriladdare för totalt 1000kr. Verkstaden bytte ut batteriet till en ny inom nybilsgarantin.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv, Antal km: 33000. 


Värdeminskning  60000
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             9078
Fordonsskatt          2806
Tvätt, Övrigt          3121
---------------------------------
Totalt                    90525 kr 

 

 

Min månadskostnad hamnar då på 3233 kr  (90525 / 28 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en helt ny bil, när jag ser dessa siffror. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.