11 Aug, 2019

Månadskostnad Nissan Qashqai 3517 kr

Nu har det gått 23 månader (gäller Juli månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Däremot har jag med service och biltvätt med tillhörande tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. När jag köpte bilen fick jag med ett service paket för 8000 kr som gäller i 3 år. Den kostnaden har jag tagit med i beräkningen.

Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget. Den här månaden har jag tvättat bilen för 150 kr och det är den enda kostnaden som jag haft.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av en hemsida för att värdera vad bilen skulle säljas för privat. 

Jämför bilförsäkringar hos Compricer och spara pengar. *Affiliate länk.

Värdeminskning 53450
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             7124
Fordonsskatt         2806
Tvätt mm                1152
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    80 901 kr 

 

Min månadskostnad hamnar då på 3517 kr  (80 901 / 23 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en helt ny bil, när jag ser dessa siffror. 

Vad har ni för bil och vad kostar det er ?

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.