3 Apr, 2019

Månadsrapport +3,58% eller 50427kr

 

Jag och många aktieplacerare har nog gläds åt det här årets börsutveckling, som stigit väldigt bra. Det här hade jag inte förväntat mig vid slutet av året. Nu gäller det att vara mentalt förbered på att allt kan sjunka upptill 50% eller mer när det väl börjar sjunka och då går det snabbt. Jag försöker hela tiden vara beredd på det och stå fast vid min strategi. Vi ska inte tro att det här fortsätter i all evighet. Min portfölj är i alla fall upp All Time High, men som jag nämnt tidigare är det viktigaste för mig att innehaven INTE sänker utdelning. Mitt mål som investerare är att ha bolag som höjer utdelning år efter år, det värsta för min strategi är om de sänker.

Nu är jag får in utdelningar varje månad så försöker jag att vara lugn med köp då det har stigit väldigt mycket. Jag avvaktar och köper sånt som sjunkit exempelvis små poster i Swedbank eller bilundstrin i Tyskland är också intressant med Daimler, BMW och Porsche. Ett annat alternativ för mig är att betala av på Superlånet som för närvarande ligger på 12% belåning av utdelningsportföljen. Nedan kan ni se bilder över utveckling för Mars månad och för helåret.

 

 

Mina konton har jag hos Avanza och om du är intresserad av att börja sköta dina investeringar och sparande själv. Kan jag rekommendera att öppna ett konto hos Avanza (*Affiliatelänk).

Portföljen ligger efter SIX Portfolio Return Index och det beror nog på att jag hade mycket likvider i början av året på kontot, som tas med i grafen. Målet är såklart att slå SIX index.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.