27 Feb, 2024

Mitt Orange Kuvert - Premiepension 438503 kr

Uppdaterad:
27 Feb, 2024
premiepension, inkomstpension

Orange kuvertet har börjats skickas ut från Pensionsmyndigheten och jag fick mitt digitalt via mail. Vet inte om alla får det. Hur som helst är nu värdet av mitt innehav 438503kr och hela beloppet är placerad i AP7 Aktiefond, har nog haft det senaste 6-7 åren. Gör inte alls mycket där nu förtiden.

 

Vad är inkomstpension och premiepension?

Inkomstpensionen baseras på din arbetsinkomst och är en grundläggande del av pensionssystemet. Premiepensionen låter dig välja hur dina pensionspengar investeras, med olika fonder och placeringar. Premiepensionen ger dig kontroll över dina investeringar och kan vara ett komplement till den allmänna premiepensionen.

Sedan finns även eget sparande och tjänstepension eller avtalspension som det även kallas för i pensions triangeln ovan. Via Min Pension kan du enkelt se hur du ligger till med din egna pension.

 Tjänstepension: Ett viktigt komplement till din allmänna pension


Förutom den allmänna pensionen spelar tjänstepensionen en avgörande roll för din ekonomiska trygghet under pensionen. Tjänstepensionen är en extra pensionsförmån som erbjuds av arbetsgivaren och kan vara en betydande del av din totala pension.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.