3 Jun, 2023

Nästan All-Time High! +15% YTD

Uppdaterad:
3 Jun, 2023

Det är inte långt ifrån att nå All-Time High nu och med en utveckling på +15% är jag ytterst tillfredsställd så här långt under året. Under veckan så har ändå portföljen tappat mark mot indexet OMX Stockholm All-Share Cap GI som jag mäter depån mot. Ligger nu lite mer än 3 procentenheter bättre.

Förra veckan skrev jag om att öka i danska Brdr. A&OJ och i veckan blev det lite köp med nyinsatta pengar. Nu 6:e största innehav med nästan 5% av hela mitt innehav.

Fortsätter att hålla ner antal transaktioner och därmed också förvaltningskostnaden som idag ligger på 0,08%. Finns också en instruktion på hur jag räknat ut kostnaden i inlägget.

Antal aktier fortsätter jag med att jobba ner och ökningen sker främst mot mina största innehav. Amerikanska aktier har jag avvaktat med nya placeringar pga höga dollarn.

YTD +15%
Förvaltningskostnad 0,08%
Belåning 0,04%
Antal aktier 33st

Portfölj
Utdelningsportfölj

Läsa mer om Sharpe-kvoten och Standardavvikelsen via länken. Skriver om mina egna värden.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.