2 Mar, 2020

Nissan Qashqai 3106kr/mån

Nu har det gått 30 månader (gäller Februari månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna (2017-08-01) för 200000 kr och betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Parkeringen skulle kostat lika mycket vilken bil jag än ägde. Däremot har jag med service och biltvätt med tillbehör såsom bilschampoo, tvättsvamp, spolarvätska mm. När jag köpte bilen fick jag med ett service paket för 8000 kr som gäller i 3 år. Den kostnaden har jag tagit med i beräkningen och i år är sista året.

Kommer vara intressant att se vad en Nissan Qashqai verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget. Den här månaden har jag inte några kostnader. Se en artikel från teknikens värld där de beräknat andra bilmodellers kostnader.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av bilpriser för att värdera vad bilen skulle säljas om jag sålde den själv, Antal mil: 3400. 

Värdeminskning 62550
Försäkring 9078
Service 8000
Däck 7520
Övrigt 3240
Fordonsskatt 2806
  93194
   
Antal mån 30
Månadskostnad 3106

 

 

Min månadskostnad hamnar då på 3106 kr  (91844 / 30 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad. Det känns inte alls för dyrt att ha en helt ny bil, när jag ser dessa siffror. Du som är ute efter en billig bil, se till att köpa en bil som redan har haft sin stora värdeminskning för det är den kostnaden som är störst.

 

Jämför bilförsäkringar hos Compricer

 

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.