29 Aug, 2019

Portföljens utdelningstillväxt genom åren, 10,5%.

Jag har varit intresserad i att spara i fonder och aktier sedan 2000. Mellan 2011 och 2012 så satte min strategi på plats kan man säga. Det syns på siffrorna nedan. Från och med 2012 har mina utdelningar växt stadigt år för år, samtidigt som jag satt in nya pengar för varje år. Strategin är att köpa och behålla de aktier som köpts och det har jag hållit fast i ordentligt senaste 2-3 åren. Det går att se på det via mina inlägg om förvaltningskostnaden som jag skriver varje månad. Jag har en courtage kostnad på ungefär 0,1% på hela portföljen som är väldigt lite. Mitt motto med min privatekonomi består av 4 områden. Låg Belåning, Låg Konsumtion, Hög Sparkvot och Investering i utdelande aktier med låg förvaltningskostnad. Det sistnämnda har jag hållt ganska bra med tanke på siffrorna nedan och mina inlägg om min förvaltningskostnad. 

Ibland kan det hända att tillväxten kan sjunka och till och med bli negativ som förra året 2018. Anledningen till att resultatet blev så dåligt beror dels på att jag sålde innehav med hög direktavkastning och dels för att jag sålde helt coh hållet för att hämta hem vinster, men siffrorna återhämtar sig så småningom ändå med tiden som nu under 2019. Portföljen har redan nu slagit utdelningen från förra året med hela 10,5%.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.