19 Mar, 2019

Rich vs Poor - bästa bilden som förklaring!

Jag och Sociala medier fungerar inte så väl och jag har bojkottat i princip allt som privatperson. Anledningen för det är att det tar så mycket tid från mig och dessutom ger mig negativ energi. Dessutom gillar jag att vara anonym och saknar även ett Linkedin konto. Mitt Twitter konto har jag i regin "Sparaklokt" med syfte att inspirera, få inspiration och marknadsföra min sida inom finans och aktier (den här sidan alltså). Så Twitter kontot har jag inte som privatperson och inte heller Facebook och Instagram. Jag har ett Instagram konto som typ är vilande och jag har ingen som helst aktivitet där. Däremot följer jag på Instagram ett antal "Motivational Quotes" konton som jag kallar det för. Det hjälper mig med motivation, glädje och målmedvetenhet, bilden nedan har jag kopierat från ett av dessa konton. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilden ovan illustrerar klockrent på hur fattiga och rika människors inkomst, kostnader och rikedom utvecklar sig över tid. Den röda linjen visar hur inkomsten och kostnaden för den fattiga personen utvecklas parallellt under tiden som inkomsten hela tiden ökar. Så fort den fattiga ökar sin inkomst ökar denna även sina kostnader genom att köpa prylar, kläder, dyra middagar och dyra resor. Det blir ingenting över för sparande och investering, som kan skapa en andra inkomstkälla. 

Den rika däremot har en konstant av kostnader som aldrig ökar, ju mer denna person ökar sin inkomst desto mer sparar han. Investeringen skapar då en andra inkomstkälla och inkomsten blir bara högre och högre för varje år. Jag försöker att tillhöra den gröna linjen och är på god väg. Strävar hela tiden att ta bort onödiga kostnader som inte tillför mig extra lycka för den delen.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.