11 Jun, 2023

Så agerade jag under Covid krisen

Uppdaterad:
11 Jun, 2023
Covid

Portföljens utveckling ovan mätt i kronor.

 

Under min tid som privat investerare har jag varit med om ett par kriser, men det har inte påverkat portföljen såpass mycket som Covid och nu den senaste Ryssland- och Inflationskrisen. 

Portföljen är nu så pass stor och det blir några sex siffriga belopp som blir utraderade. 

Nedan följer en summering och länkar till inlägg, som jag skrev under krisen och hur  jag agerade. Lyckades tajma en del och sålde i början av krisen, sedan köpte jag tillbaks det mesta och årets utveckling slutade sen på +24% för helåret. 

Inlägg 22 Feb. Sålde av 10% av portföljen  var ingen analys av läget utan försäljningen gjordes för att börsen tuffat på så pass bra och att jag skulle köpa en större lägenhet. 

Inlägg 26 Feb. Börskrasch? Så agerar jag just nu Det här är nog den största dippen i kronor som jag varit med om under min tid som privatinvesterare. Jag har "förlorat" mycket pengar om jag bara kollar utvecklingen för den här veckan och jag känner inte den här paniken som jag skulle ha haft för ett par år sedan.

Inlägg 10 Mars. Sålt av 10% idag.Det är för mycket tvära kast hos mig själv just nu, likt börsen. Måste medge att det var enkelt i teorin att säga Köp och Behåll hela tiden, men nu är det sjunker kraftigt så tar det hårt på psyket det måste jag erkänna.

Inlägg 14 Mars. Värsta veckokraschen jag haft -15,8%
Det här är helt klart den värsta veckokraschen jag haft i mitt liv som privatinvesterare, hela -16% sjönk portföljen. Har varit tufft mentalt såklart. Trots det har jag agerat "nästan" enligt min strategi fullt ut. Hur kommer jag göra nu i framtiden, så vet jag faktiskt inte helt klart.

 

Efter att ha sålt började jag köpa tillbaks så småningom och nedan är 2 av dessa inlägg. 

11 Maj. Nu har jag köpt tillbaks alla mina Bravida aktier

26 Maj. Bar 23 Investor aktier kvar att köpa tillbaks.

Läs även mitt förra inlägg där jag summerat artiklar från Covidkrisen.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.