8 Jun, 2023

Börsen under Covid krisen. -34%.

Uppdaterad:
8 Jun, 2023
Covid krisen

Under min tid som privat investerare har jag varit med om ett par kriser, men det har inte påverkat portföljen såpass mycket som Covid och nu den senaste Ryssland- och inflationskrisen. 

Portföljen är nu så pass stor och det blir några sex siffriga belopp som blir utraderade. 

Under Covid skrev jag en del inlägg där jag sparade och länkade till andra artiklar.Väldigt intressant att läsa nu i efterhand. 

Nedan följer en summering och länkar till artiklarna. I nästa inlägg tänkte jag skriva om hur jag agerat under krisen. Minus -33,4% på lite mer än en månad.

Covid

 

Inlägg 22 Mars - Experter anar en botten - “Har slutat sälja alla aktier i panik” Tidningarna har varit fyllda med krigsrubriker ett tag nu, säger börsexperten Jonas Olavi i senaste Börssnack med Hansén och Olavi. "Vi har sett en avtagande kraft i nedgången". Båda bedömer att vi närmar oss botten i börsrasen och Olavi har börjat köpa lite aktier.

SEB:s Johan Javeus kommenterar börsrasen och säger att "han suttit still i båten och gråtit som alla andra". Men nu börjar det bli billigt på börsen, menar han.

Aktiespararnas analytiker Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg skriver i en portföljuppdatering att vi nu börjar närma oss någon form av kortsiktig botten på börsen.

 

Corona

Inlägg 29 mars “Börsproffsen oense:Tidigt skede av björnmarknad” Fondjätten Blackrock och miljardären William Ackman hör de till som blivit mer positiva till aktier på slutet.Folk försöker att tajma botten på marknaden och det är ett tecken på ett tidigt skede av en björnmarknad, säger Richard Bernstein.

Inlägg 5 Apr - "Värsta turbulensen över- men ha inte bråttom" Den värsta turbulensen på börsen är troligen över.Jag är betydligt mer optimistiks än vad jag var för ett par veckor sedan, säger Hansén till DI.Förra veckans tydliga lyft gör däremot att det finns risk för en svagare utveckling menar Hansén, och tillägger att det "inte är bråttom att gå in i aktier."
 

Inlägg 13 April - “Starka balansräkningar gäller” 
Coronapandemin har på rekordtid skapat en så kallad björnmarknade på världens börser - aldrig tidigare har börserna fallit med mer än 20 procent på så kort tid. Men marknaden har nu börjat se ljuset i tunneln samtidigt som det nu råder rea på aktier.

Inlägg 26 April - Börsen kan rasa rejält - var försiktig Miljardären och investeraren Carl Icahn  köper inte aktier just nu. Istället bygger han kassa, blankar komersiella fastighetsbolags aktier och gör sig redo för att coronoviruset ska orsaka mer förödelse, säger han till Bloomberg. Nu gäller det att "vara extremt försiktig".

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.