25 Aug, 2019

Så kan du göra en pensionsprognos, 21300kr.

Min pension är en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen. Pensionen består av 3 delar. Inkomstpension, premiepension och tjänstepension. Inkomstpensionen finns hos staten kan man säga, även premiepension är det men där kan du själv välja vilka fonder som dina pengar ska investeras i. Tjänstepensionen får du från ditt jobb och det är inte alla arbetsgivare som erbjuder tjänstepension så det är väldigt viktigt att kolla upp det när du får ett nytt jobb. Du kan läsa mer om det hos pensionsmyndigheten.

 

Jag har gjort en pensionsprognos som ser ut enligt bilden nedan. I prognosen har jag valt att jag ska ta ut min tjänstepension när jag är 55 år och kommer då få 21300kr under 5års tid, så då kan man ju leva på den pensionen mellan 55år till och med 60 år. Därefter kan man börja ta ut pengar från utdelningsportföljen och leva på utdelningar mellan 60 fram tills att man kan börja få pengar via den allmänna pensionen och då går det väl bra och minska på uttagen i form av utdelningar. Pensionen kommer ju därmed bli som en bonus vid sidan om utdelningsportföljen.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.