4 Jan, 2019

Så mycket kostar min bil i månaden 4284kr

Nu har det gått 16 månader (gäller December månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000 kr, som jag betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Jag tar inte med dessa kostnader för att det är mer "rörliga kostnader" för mig. Ju mer man kör desto mer kostar då dessa. Däremot har jag med spolarvätska och biltvätt med tillhörande tillbehör såsom bilschampoo mm.

Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader och värdeminskningen som bilen kostat mig har jag fört statistik över, längre ner i inlägget.

Beräkning på värdeminskningen har jag använt mig av en hemsida för att värdera vad bilen skulle kostat att sälja privat. Den här månaden har jag inte haft några kostnader som kan tilläggas, men lägger till kostnader (200 kr) för spolarvätska, bilschampo och tillbehör. Då jag använt sånt som redan fanns hemma. Lägger det på i kategorin "Biltvätt".

Värdeminskning 44200
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             5298
Fordonsskatt        1897
Biltvätt                     782
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    68 546 kr 

 

Min månadskostnad hamnar då på 4284 kr  (68546 / 16 månader) och kommer såklart att sjunka varje månad och det gör den om ni tittar på de äldre inläggen. Det känns inte alls för dyrt att ha en ny bil faktiskt och vi får se hur det utvecklar sig framöver. 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.