30 Dec, 2022

Så skrev jag om mina mål och tankar inför 2022

Hur är mina tankar inför 2022 ?
Det som portföljen har åstadkommit det senaste 3 åren är jag väldigt belåten med och min uppgift nu är att skydda min portfölj inför alltför stora dippar. Det är i alla fall så som jag ser det idag. Större delen av mitt kapital är investerad i börsen, men nu i år och några år framåt så bör jag inte kunna räkna med den utveckling vi haft senaste åren. Kommer att fortsätta att bygga på en kassa och invänta en större dipp och om inte den kommer så är jag nöjd med att kapitalet jag har i aktier fortsätter att stiga. Tycker att jag har en balanserad och defensiv portfölj inför 2022, där JNJ, Castellum, Fortis, Essity och Holmen utgör 25% av portföljen.

Vilka blir mina 3 bästa och 3 sämsta aktier inför 2022?
24Sevenoffice kommer nog överaska i år. Nyinköpta Danska AOJ och Infracom kommer gå bäst. Tomra, Novo Nordisk och Fortnox har nog störst chans till att bli mina sämsta aktier det här året. 

Hur kommer mitt år sluta om jag måste välja ett intervall om 5 procentenheter?
Mellan -10% och -15%.

Mål inför 2022.
Förvaltningskostnad 0,20%
Slå OMX All-Share
Sharpe Kvot över 2,0
15000 följare på Twitter
7000 besökare/mån på den här bloggen

Kommer skriva en årssummering inom några dagar och kommentera det jag skrev ovan.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.