27 Mar, 2021

Stabil vecka. Kassan nu 18%.

Det blev en ganska så stabil vecka för min del, trots att portföljen presterade sämre än index igen. Ligger efter med nästan 7 procentenheter och det verkar som om merparten av finanstwitter också gör det, men man ska se portföljens utveckling som ett marathon lopp istället för 100 m spurt. I veckan gjorde jag en riktigt bra affär där jag fick tilldelning av aktier i Idun Industrier. Det är alltid lite lotteri när man tecknar sig för aktier som blir övertecknade, men jag hade turen att få ett par och sålde då dessa för en avkastning på +71%, i kronor blev det väl ca 4800kr. Det är inte många nämnvärda transaktioner som gjorts den här veckan förutom Idun Industrier och ACQ Bure. 

Sharpekvoten håller sig på höga 3,13 räknat på senaste 12 månadersperioden som jag tycker är riktigt bra. Har väl legat som högst runt 3,50. I andra bilden längre ner har jag tagit med en graf som visar min avkastning i kronor mätt. Jag har markerat Mars förra året då portföljen bottnade. Sen dess har avkastningen dubblats och det går snabbt upp, när portföljen växt till sig och blivit stor i kronor mätt.

 

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.