26 Mar, 2023

Stabilt av portföljen. YTD utveckling +4,6%.

Uppdaterad:
26 Mar, 2023

Här kommer en veckorapport från min sida. Varit rätt off när det gäller inlägg här på bloggen, men ska försöka att skriva lite oftare nu.

I år har det varit minimalt med transaktioner och min förvaltningskostnad ligger på låga nivåer, trots det ger portföljen resultat. Behöver inte göra så mycket utan håller det så enkelt som möjligt. Insättning av pengar i portföljen sker väldigt lite.

Fokus ligger just nu att få ner min belåningsgrad av bolånet och nyinsättningar av pengar placeras i ett räntekonto för att amortera när bindningstiden för mitt bolån går ut.

Utdelning, Aktier, Hög direktavkastning

*Nedan text är skriven med hjälp av AI

Investera i aktier med Utdelning

Att investera i aktier som ger utdelning och att månadsspara i dessa aktier kan vara en effektiv strategi för att bygga upp en långsiktig portfölj och få en stabil avkastning. Genom att välja aktier som har en hög utdelningsandel och en historik av att öka utdelningen över tid, kan man skapa en stabil och växande inkomstkälla.

Det är dock viktigt att komma ihåg att aktiemarknaden kan vara volatil och att utdelningar inte är garanterade. Det är därför viktigt att diversifiera sin portfölj och att inte satsa allt på en enda aktie eller sektor.

När du väljer aktier att investera i, är det viktigt att göra en grundlig analys av företaget och dess finansiella styrka och stabilitet. Du bör också överväga utdelningsandelar och historisk utdelningshistorik.

En annan faktor att överväga är skatter. Utdelningsinkomster kan vara föremål för beskattning, så det kan vara fördelaktigt att använda ett skattefritt investeringskonto, om det är tillgängligt.

Slutligen, när du månadssparar i utdelningsaktier, se till att du har en långsiktig investeringshorisont och tålighet för marknadsvolatilitet. Genom att investera regelbundet över en längre tid, kan du dra nytta av fördelarna med genomsnittliga kostnadsfördelar och potentiellt se en god avkastning på dina investeringar.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.