17 Jan, 2020

Superränta portföljen 31750kr

Jag har haft liknande sparprojekt som denna och kallar det för Superränta portföljen. Jag förvaltar närståendes portföljer och i en av deras portfölj har jag utnyttjat Superlånet med 0% som Avanza erbjuder.

"Storbankerna har länge lånat pengar av dig utan att ge dig någon ränta. Vi tänker lite tvärtom. Nu när räntorna är negativa så kan vi ju låta dig låna upp till 50000kr av os till 0% effektiv ränta istället, att köpa nya värdepapper för." - Avanza.

 

Med dessa "gratis" pengar köptes preferensaktier och experimentet går ut på att amortera bort lånet via utdelningar och försäljning av vinster. Det här kommer förhoppningsvis generera avkastning åt honom samtidigt som jag presenterar och följer upp det här på min sida. Det som hänt sen förra månadens inlägg är att både Hemfosa Pref (+10577kr) och Akelius Pref (10078kr)vart sålda. 

 

Portfölj: 31750 kr
Lån: 22923 kr

Resultat: 8827 kr (om jag skulle sälja innehavet idag och betalat av lånet, utdelningar för Januari finns inte med i uträkningen)

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.