23 Oct, 2015

The Purge - En råare bild av kapitalismen

Häromdagen såg jag filmen "The Purge: Anarchy". Handlar om den årliga "reningen" i framtidens USA där alla brott är lagliga under tolv timmar varje år exempelvis mord. Poängen med reningen är att brottsligheten minskar markant under resten av året när människor tillåts släppa lös "odjuret" inom sig under en natt.

För de rika är reningskvällen näst intill helig. De kan köpa till sig fattiga, som de gör vad som helst med och kan skydda sig i sina egna hem med dyra skyddutrustningar och de som dödar eller "renar"  i filmen är just de rika. 

Filmen tycker jag skildrar dagens samhälle på ett råare sätt enligt min mening. De rika samhällena, länderna, människorna som är rikare och med mer makt får köra över andra....

Har ni sett filmen o vad tycker ni?

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.