10 Jan, 2017

Varje dag 06:49 påminns jag av att.....

Varje vardag 06:49 (larm radion går igång) påminns jag om att jag måste kämpa mig ifrån det här ekorrhjulet. Jag gillar mitt jobb som är välbetald, trivs att gå dit och har en bra chef och sköna arbetskamrater, men mitt mål är ändå att kämpa mig upp till 250000 kr i utdelning per år. Då kan jag själv bestämma mig om jag vill fortsätta att jobba eller inte. 

 

När jag ser människor som är runt 60-65 år, som jobbar och sliter får jag alltid samma tanke. I deras sits vill jag verkligen inte hamna i när jag är lika gammal som dem. Det är absolut inte så att jag tittar ner på folk, utan mer att jag och mitt mål är att inte vara där. Jag är väldigt tacksam att jag har ett sånt intresse och bra lön som möjliggör att jag kan investera mina besparingar väl och uppnå mitt mål.  

 

På sistone tid har jag koncentrerat mig på att både dra in mer pengar och dra ner på kostnader. Först och främst kollade jag igenom bolånet och där jag band det till 2 år, drog ner en del räntekostnader. Har sagt upp en del försäkringar och även sagt upp mig från mitt fackförbund, bara från dessa sparar jag in ca 1200 kr/månad. Ett skräpabonnemang från Com Hem nåt som heter Trygg Surf sade jag även upp igår, 49 kr. Finns massor med utgifter som det går att avvara ifrån. Börjat äta mer och mer hemlagat och har mer insikt om mina kostnader. Sålt min Playstation 4 som jag knappt använt och ska sälja min Ipad mini som jag heller inte använder.Allt detta kommer snabbt att synas i Utgifter/Sparkvot.

 

Det var lite om utgiftsidan och om jag tittar på inkomst sidan så har jag börjat blogga mer och det ser jag direkt på antal besök och även statistiken. Ska dessutom registrera en enskild firma på bloggen och det kommer resultera ännu mer klirr i kassan. Jag har ansökt om mer lån på bostaden och fått det beviljat, storleken på lånet blir då 330 000 kr och tillsammans med tidigare bolåneportföljen blir det 530 000 kr, som jag belånat lägenheten och investerar i aktier. Det känns ändå klokt med tanke på alla de ute som belånar sina lägenheter/hus och bränner pengarna......

 

Har en del små Sparaklokt projekt helt enkelt :).

 

Är väldigt medveten om att det alltid kan vara värre med värst. Då pratar jag inte bara om pengar och utdelningar, utan allt som sker runt omkring oss ute i världen, därför är jag väldigt tacksam över den sits och det liv jag har och försöker att aldrig klaga på strunt som att bussen inte kommer i tid eller cheeseburgaren från Donken e kall.......

Finns numera även på Facebook, gilla och dela gärna min profil så fler hittar till min sida.

 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.