Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Återinvesterar inte utdelning nu under 1,5 år

 

Jag har tänkt på om jag ska återinvestera den utdelning jag får och kommer att få under det här året. Det är så att jag kommer att behöva en del pengar till sommaren och även till att köpa loss min bil eller en ny bil. Läget och timingen är väl inte helt fel för att dra in återinvesteringen.

 

Det är knappast så att börscykeln är på botten precis, snarare åt andra hållet, men bolåneportföljen kommer jag att återinvestera utdelningen och snart får jag in nya 330 000 kr lånade pengar att konsumera i aktier. Bra läge tycker jag att spara in pengarna och investera vid bättre tillfällen. 

Vad tycker ni?

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Jag tycker normalt att pengar som står utanför börsen jobbar alldeles för dåligt men jag förstår exakt hur du tänker och jag har försökt gära likadant men när det kommer ett köpläge i något bra bolag (som Intrum justitia nu senast) så kan jag inte hålla mig.

http://aktiepappa.blogspot.se/2017/05/intrum-justitia-tar-plats-i-portfo...

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar