Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Castellum - direktavkastning 4,04 %

Jag har laborerat lite med Castellums direktavkastning och tagit fram ovanstående diagram. Bilden illustrerar den högsta mätbara yielden under det aktuella året. Då har jag tagit utdelningen/lägsta kurs under året. Exempelvis för år 2015 så har jag delat 4,6/114 = 4,04% osv... Intressant att laborera på det här sättet tycker jag, det kan ge en mer perspektiv och infallsvinklar än när man tittar bara på siffror och kurser i realtid. (Inte så duktig på att göra snygga diagram, ska jobba på det)

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Har en liten skvätt där men jag köper inte långsiktigt i sverige just nu pga min modell. Men Castellum ska det bli mer av i framtiden, det vill jag lova.

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Man är inte helt ute och cyklar om man snittar o köper lite en del nu, men framöver hoppas jag på att det faller ännu mer. I den här nivån förutsatt bibehållen vinst så är det bra investering.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar