Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Castellum inför Q1

Jag har satt en gräns på vilka nivåer Castellum är köpvärd, för att undvika "dyra" inköp och göra en bättre timing. Jag har gjort några antaganden utifrån förvaltningsresultatet, direktavkastningen och definierade mål som Castellum satt.

Castellum har ett mål på 10% tillvöxt av förvaltningsresultatet och 2015 landade resultatet på 9,35 kr. Jag gör ett antagande på ett resultat om 10 kr (6,95 % tillväxt) för helåret 2016. Just nu innan siffrorna för Q1 anser jag att Castellum är köpvärd för 130 kr. Jag  kommer fram till den kursen för att jag vill få ut en direktavkastning på minst 4% från Castellum och om mitt antagande håller så lär de höja utdelningen till 5,2 kr för helåret 2016 och för kursen 130 kr ger det mig exakt 4%. Jag har laborerat med en matris enligt nedan.

Förvaltningsresultat för Q1 ----> 2,1 kr -----> aktien köpvärd 130 kr

Förvaltningsresultat för Q1 ----> 2,2 kr -----> aktien köpvärd 131,5 kr

Förvaltningsresultat för Q1 ----> 2,3 kr -----> aktien köpvärd 132,5 kr

Förvaltningsresultat för Q1 ----> 2,4 kr -----> aktien köpvärd 136 kr

Dessa siffror är mina egna kriterier för att undvika att köpa dyrt. Jag säljer inte några aktier i Castellum för dagens nivåer utan behåller allt. Vägvalet blir då köpa eller inte köpa och de valet drar jag utifrån ovanstående siffror....

Bilden illustrerar medel-direktavkastningen från respektive år.

Hur tänker du angående Castellum?

 

 

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar