Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fingerprint aktien omsatt 3,7 Miljarder kr

Jag har följt utvecklingen på Fingerprint senaste dagarna så som flera andra på den här sidan har gjort och det som är sjukt är volatiliteten på aktien och även omsättningen. Den har omsatt 3,7 miljarder kronor och det innebär att hela 9 miljoner aktier har bytt ägare om jag räknat det rätt. Den slutsats man kan dra är ju att det inte är fundamentala data som styr den här handeln just nu. En annan aspekt på det hela är ju hur mycket bankerna tjänat på just den här aktiens handel, om vi utgår från 0,10% courtage så innebär det 3,7 miljoner kronor på en enskilt aktie en halv dag! Det är många där som tjänat mycket cash, men även de som torskat cash. Hur som helst är bankerna alltid gladast.....

Rätta mig om jag räknat fel ovan.

PS. Hennes & Mauritz omsatte idag 286 miljoner kronor idag, en liten jämförelse bara. DS

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Brukar slå på "senaste avslut" på fullskärm och använda som live-wallpaper på jobbet. 

SpinozaTrading's picture
226
235
49
0
SpinozaTrading

Vollan i fingerprint har som du säger de senaste dagarna varit brutal detta dels beroende på att CBK har varit inne och köpt 99,2 k aktier för at hedgea sitt cert som de beslutat och stänga och därför sen började pumpa ut sin hedge. Det ska också tilläggas att det är många av oss traders som är inne och ror de tillfälliga vågorna i denna aktien. 

Intressant att du tar upp just det med bankerna, DI kommenterade även det att speciellt NON och AVA gör stora vinster oavsett utveckling.
http://www.di.se/artiklar/2015/10/29/de-tjanar-pa-fingerprint--oavsett-h...
 

SpinozaTrading

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar