Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fonden Atlant Stability 11,9% istället för Sparkonto

Mina fonder som jag väljer istället för ett Sparkonto, en av dessa är Atlant Stability. Jag kommer skriva inlägg om de andra fonderna också. 

 

Sparkontona idag ger väldigt lite ränta om de ens ger nåt, skall jag vara ärlig så vet jag inte ens det. Sparar ingenting i ett sparkonto och försöker att ha mina pengar så lite som möjligt i mitt personkonto. Jag har flera olika fonder, som jag sparar i, istället för ett Sparkonto. En av dessa är Atlant Stability.

 

"Stability är en aktivt förvaltad hedgefond som fokuserar på marknadsneutrala derivatstrategier med låg risk på Stockholmsbörsens OMX30-index. Derivatstrategierna kombineras med en aktiv ränteförvaltning där tyngdpunkten ligger på nordiska företagsobligationer och certifikat med kort löptid och god kreditkvalitet". 

 

Stability tillhör riskklass 2 av 7. Fonden har gett en avkastning på 11,9% under 5 år.

 

 

 

Fonden kan du köpa hos Avanza, där jag har mina konton. (Affiliate länk).

 

(Affiliate länk)

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Rasmus1002 (ej registrerad)

Har du inget bruttosparande då? 
Jag menar ett bruttosparande på ett förmånskonto är väll bra till ovanligt höga oförutsedda utgifter, om de skulle hända tar du då ut pengar från fondkontot eller hur gör du då? 
/Rasmus

Anonymous's picture
Robert (ej registrerad)

Avgiften?

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

@Rasmus. Nej jag har inte någon bruttosparande. Jag e 36 år och har aldrig åkt på någon oförutsedd utgift. Även om jag skulle åkt på det, löser jag det genom utdelningar, från lön eller tillfällig kreditkort där jag inte använder mig av kredit med ränta.

@Robert. Förvaltningsavgiften är 0,5%, men den är ju avdragen från grafen ovan. 

 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

@Rasmus. Nej jag har inte någon bruttosparande. Jag e 36 år och har aldrig åkt på någon oförutsedd utgift. 

@Robert. Förvaltningsavgiften är 0,5%, men den är ju avdragen från grafen ovan. 

 

Anonymous's picture
Malmoiten (ej registrerad)

Bara så att jag förstår: Du väljer alltså att använda dig av en hedgefond istället för ett sparkonto. 

Det är ju enorm skillnad på dessa två. Sparkontot är ju (nästintill) riskfritt, medans hedgefonden är en investering. Ändå låter det på dig som att du använder hedgefonden ISTÄLLET för sparkontot? En annan hade ju helt sonika sagt att du är 100% investerad och inte har något risk-fritt sparande?

Hur använder du denna fond? När sätter du in pengar där?

Tack för trevlig läsning :)

mvh

Anonymous's picture
Anonym (ej registrerad)

Läste på lite mer om fonden! Du missade att ta upp avgiften för fonden. Här i kommentarerna nämner du bara förvalningsavgiften, inte den rörliga avgiften på 20%!

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

@Malmoiten

Det stämmer att det är en Hedgefond, men även Hedgefonder har olika risknivåer. Exakt så är det att jag använder mig utav Atlant Stability , men vill tillägga att den här fonden är en av dem. Så de finns flera olika fonder som jag komponerar ihop till ett eget "Sparkonto". Det är en större risk än ett Sparkonto. Exempelvis till sommaren skall jag köpa en bil utan att låna pengar, köpa kontant. Dem pengarna finns i Atlant Stability och lite andra fonder. Dessa fonder kommer jag återkomma till. 

@Anonym

Ja du har helt rätt, missade totalt bort den rörliga avgiften. Avkastningen har varit bra gentemot avgiften. 

 

 

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar