Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

IPS Portfölj 573% på 20 år

Ovan kan ni se hur min IPS portfölj ser ut. Inget att hurra för, men har en del i hedgefond och obligationsfond, som väntar på en börsnedgång. Tanken är att köra all-in i den här portföljen framöver. Det är 20 år kvar tills jag kan ta ut dessa pengar och då bör den väl kunna växa till 700 000 kr alltså 573%. 

 

Taggar (blogg): 
BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Hur länge har du ägt Castellum? Vet du om den gamle stjärnförvaltaren László Szombatfalvy har en stor post i bolaget än idag? 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Jag har ägt den ett par år. En utdelningskaktie som man måste äga om man gillar utdelningar. Jag vet inte om han gör det, men hans dotter/fru verkar göra det. Magdalena Szombatfalvy äger 1,1% av kapitalet.

BullRider's picture
19
42
8
0
BullRider

Ok, verkligen fin utdelning! Jag har för mig att jag läste för några år (2013) sedan att Laszlo äge närmare 10 milj aktier och att merparten av hans förmögenhet var parkerat i Castellum (måste alltså ha sålt av en del). Hursom, trygg storägare :) 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Jo han har ägt väldigt mycket Castellum och är inte helt säker på om han äger egna aktier eller om han gör det via något bolag.

Någon annan som vet kanske?

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar