Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köpt en ny bil, Nissan Qashqai Tekna 208 000 kr

 

Nu har jag bytt min bil och det vart en Nissan Qashqai Tekna med panorama tak. Bilen känns mycket större när det är ljust från biltaket. Jag hade en Audi A5 som jag haft under 3 år, en leasing bil där tiden gick ut. Rekommenderar att inte leasing av bil, men jag ångrar heller inte att jag gjorde det. 

 

 

Nu har jag i alla fall en egen bil där jag framöver kommer att registrera kostnaden för bilen här i bloggen och göra diagram med statistik som jag gillar.

Bilen betalades kontant totalt 208 000 kr och då ingår service i 3 år, betalade även en försäkring på 1711 kr ( 6 månaders halvförsäkring) och fordonskatten gick på 1003 kr. Så totalt sätt har bilen kostat mig 210 714 första månaden och varje månad kommer jag registrera mina kostnader för bilen då ingår inte bensin och väggtullar i min kalkyl.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Danne (ej registrerad)

Hej!

Får man fråga varför du valde att köpa nytt istället för att köpa begagnat?

Exempelvis ligger följande bil uppe på blocket:

109 000:-

Denna bil är inget undantag, det finns många liknande i samma prisklass. Du betalade 100 000 kr extra, för att få känslan av "ny bil"? Exemplet ovan ger också en fingervisning om värdeminskningen i bilden du har köpt. Bilen jag gav exempel på har gått ca 12 000 mil.

Eller varför inte titta på en Toyota RAV4? Finns fina exemplar från 2012 för ca 150 000 kr som gått 7000 mil. Toyota är ju kända för att ha låga driftskostnader & kräva lite service.

Nu låter jag väldigt anklagande i min kommentar, det var inte meningen, utan jag undrar bara varför du gjort det val du gjort. Begagnat brukar ju vara en "mindre dålig" affär än att köpa nytt när det kommer till bilar.

PerPenning's picture
252
588
53
0
PerPenning

Jag ska också sura lite. ;) Ny bil rimmar illa med kostnadsmedvetenhet men om det är en hobby - då är den lite dyr.

Ha det gott i trafiken.

Ekonomiblogg's picture
389
577
81
0
Ekonomiblogg

Vi har också bytt bil till en Volvo V50 som är 5 år med 9000 mil.

Sålde av två Skoda bilar och köpte en bil. Vi tycker att det räcker med en bil nu.

Att sälja av två Skoda bilar gick mycket bra det är en mycket lättsåld bil.

 

Köpa en ny bil är inte så bra affär. vi har 150 000 kr:- över/kvar. Har vi köpt en ny bil har de pengarna också varit borta. De 150 000 kr:- är nu istället investerade på börsen i aktier med direktavkastning i stället för värdeförminskning. 

 

Men jag vill inte gnälla på Sparaklokt,,,,, det blir säkert bra med ditt bilköp och kör försiktigt i trafiken.

 

Mvh

/Ekonomiblogg

 
Anonymous's picture
QASHQAI (ej registrerad)

-17 års Xtronic? Något tilläggspaket? 

Anonymous's picture
QASHQAI (ej registrerad)

-17 års Xtronic? Något tilläggspaket? 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Hej på er,

Jag förstår er irritation över "Sparaklokt", jag är ganska sparsam i många områden, men just en bil ville jag ha en helt ny. Gillar det helt enkelt och sen är det inte en väldigt dyr bil utan jag har fått mycket bil för pengar.

Jag tror faktiskt inte att den kommer att kosta mig mycket mer än en annan äldre bil och kommer att dokumentera kostnaderna här i bloggen.

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Denna största utgiften med en ny bil är ju värdeminskningen. Generellt kan man räkna med 15% per år i värdeminskning. Detta brukar gälla oavsätt hur gammal bilen är. Så en ny bil har i princip halverats efter 3 år.

Jag har inga åsikter om varken bilval eller kostnaden i detta fallet. Alla har vi olika förutsättningar och många kan hålla sig med ny bil utan att det invärkar nämnvärt på ekonomin medans andra får käka nudlar för att ens ha råd med en skrotbil.

 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

 

Jo håller med dig. Tanken är ju att jag ska nu ha den här bilen minst 10 år framåt.

Anonymous's picture
Ny bil (ej registrerad)

Köpte också en Nissa Qashqai ny för snart 3 år sedan. Haft lite bekymmer med den men än gäller nybilsgarantin. Sedan tänker jag att om ingen köper nya finns inga begaganade bilar heller ;)

Sedan är det ju ingen lyxbil utan man får bra med bil och "leksaker" i bilen för de pengarna.

Lycka till med bilägandet!

 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Tack så mycket!

Hoppas min bil inte strular. Jag är väldigt nöjd hitills och här på bloggen kommer jag att redovisa alla mina kostnader när det gäller bilen förutom bensin och trängselavgifter.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar