Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Köpt Kanadensisk REIT - 7% dividend

Efter att ha bevakat ett kanadensisk bolag i några månader var det dags att slå till. Köpte Northern Property Real Estate och sålde en del av Realty Income och Global X Superincome Prefered (SPFF). Jag bestämde mig för att sälja och köpa då Realty Income och dollarn stigit en del senaste månaden medan kanandensiska dollarn och Northern sjunkit, så nu har jag innehav från Toronto börsen också. I dagsläget ger den 7 % i utdelning och mina köp kommer att ge mig ca 87 kr i månaden.  I mitt nästa inlägg kommer jag redovisa hur det gått för min bolåneportfölj, som gått bra senaste månaden.

Hur går det för er och äger nån av er någon REIT?

Taggar (blogg): 
nörden's picture
394
642
33
0
nörden

Inte köpt än, kliver nog in efter semestern. (alkohol och börsen don't mix). Men jag följer dig och dina REIT med stort intresse. Ska nog kliva på Kanada med, Healthcare dock. :)

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Jag har andelar i Northwest Healthcare Properties, även det bolaget är listat i Kanada. 

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Har du koll på vad den har i dividend yield??

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Sparaklokt: Har du koll på vad den har i dividend yield??

 

Northwest har nästintill 10% i direktavkasting för tillfället! Ägaren av bolaget passade på att köpa på sig stora mängder andelar för bara några veckor sedan så jag är inte alls orolig över att kursen har gått ner så pass mycket de senaste åren.

 

Mvh

Eko Trygghet

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

Wow 10% låter väldigt bra!

Kursen lär ju öka antar jag, om inte marknaden förväntar sig att bolaget kommer att sänka utdelningen.

Projectedflow's picture
101
97
30
0
Projectedflow

Hur ser Northwest geografiska födelning ut, Är den geografiska spridningen fokuserad på större städer, hur stor är andelen småstäder?

Jag har inte tittat närmare på bolaget, men jag misstänker att vakansgraden(som verkar vara en av huvudorsakerna till den raska nedgången i aktiepriset)  Om den beror på att bolaget har en dålig geografisk mix så kan bolaget få det tufft. Sjukhus går mot större sjukhus i större städer och mindre sjukhus i mindre städer får lägre anslag från staten.

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar