Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Svd Utdelningsportfölj - 17 Aktier

Lyssnade igår kväll på SvD Börsplus podden, som gick igenom sin utdelningsportfölj med 17 Aktier inför 2017. Jag äger enbart 3 av dem, Telia, Fortum och Betsson. Tänkte läsa på och göra en analys av aktien Inwido, så får jag avgöra om företaget tar plats i min portfölj.

Du som gillar utdelningar lyssna på podden och gör en egen analys av ovanstående. Du kanske hittar något intressant för din portfölj.

Förväntad utdelning 2017, Direktavkastning nedan;

  • Citycon, Matas 6,5-7%
  • Telenor, A Seafood, Telia, Dustin 5,5-6%
  • Resurs Bank, Sparebank, Hemfosa, L Seafood,Betsson, Swedbank 5-5,5%
  • Inwido, Ericsson, Fortum 4,5-5%
  • MTG 4-4,5%

 

Taggar (blogg): 
Aktiepappa's picture
51
79
9
0
Aktiepappa

Oj oj oj, många företag där som jag aldrig skulle välja. Resurs, Hemfora, Swedbank, MTG och kanske Fortum hade jag kunnat köpa men resten känns inte bra i magen. Även om företagen delar ut 5 % så är det ju en dålig investering om de samtidigt tappat 6 % på börsen. Jag kan inte säga så mycket om företagen i detalj men känslan är inte bra. Ska bli intressant att se hur det går för SVD.

 

http://aktiepappa.blogspot.se/

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar