Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelningar Januari månad 923 kr

 

 

 

Klicka på bilden ovan för att kunna se den interaktivt och kolla på de underliggande värdena. Den röda stapeln är utdelningar för i år (Januari), blåa är förra årets och gula är årets mål.

 

Jag fick totalt 923 kr från Amasten Pref, Klövern Pref, Canadian Western Bank, Boston Pizza, Realty Income, BlackRock BLE, Walmart och Canadian Northview REIT.

 

Utdelningen för den här månaden räcker inte alls till att nå målet och om det inte var nog så slår jag inte ens förra årets utdelning. Förklaringen ligger i att det sålts en stor andel av Fastighets preferensaktier och investerats i vanliga stamaktier, bl. a mycket i HM, Bravida och Castellum.

 

I diagrammet nedan kan ni se hur stor andel av mina utgifter som täcks av passiva inkomster i form av utdelningar. Talen är beräknade på 12 månaders rullande basis, det innebär att jag räknar ihop förra årets utdelningar från Februari och adderar Januari månads utdelningar.

 

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
snillet (ej registrerad)

Hur/vart gör du dina diagram?

Sparaklokt's picture
212
562
46
0
Sparaklokt

I google drive documents.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar