Press
15 Nov, 2023

Attana: Biosensorer för kommersiella applikationer

Uppdaterad:
15 Nov, 2023

I den kommande boken om "Mass-sensitive sensors" som ingår i "Springer Series on Chemical Sensors and Biosensors" har Attana skrivet kapitlet om kommersiella aspekter för masskänsliga sensorer. Attanas biosensorer används för att exemplifiera viktiga aspekter för att gå från vetenskap till att nå industriella applikationer.  Kapitlet finns tillgängligt (betalfunktion) här: https://link.springer.com/chapter/10.1007/5346_2023_29#chapter-info

Bokserien syftar till att publicera artiklar som kan fungera som viktiga verktyg för både industri och forskare som är verksamma inom detta tvärvetenskapliga område. Den noggrant utvalda samlingen av publikationer syftar till att ge kontinuerlig inspiration till ny forskning och utveckling och lyfta fram tekniker som kan generera ett stort kommersiellt och humanitärt värde.

Huvudredaktören för boken är professor Peter Lieberzeit vid Universität Wien. Teamet på Attana har skrivit kapitlet tillsammans med Dr Nicholas Jones, Withers & Rogers (IP) samt professor Ian Nicholls och Dr Subramanian Suriyanarayanan vid Linnéuniversitetet.

Kapitlet " Robust QCM-Based Sensing and Assay Formats in Commercialized Systems" beskriver hur Attanas analytiska instrument fungerar och kan appliceras.

Attanas unika och patenterade teknologi för kinetiska interaktionsstudier gör det möjligt att i realtid utföra olika analyser på humana celler och vävnad samt i blod. Med fokus på att optimera, selektera och validera läkemedelskandidater före kliniska prövningar har Attana hjälpt läkemedelsföretag att effektivisera sin läkemedelsprocess och dessa företag är signifikant mer framgångsrika i kliniska studier än det industriella genomsnittet.

För Attana är boken viktigt då den ger ett stark erkännande för Attanas världsledande teknik inom biosensormarknaden. Kapitlet kommer kunna användas som introduktion för många potentiella kunder, då det ger en tydlig sammanfattning över möjligheter att utföra mer kroppsliknande studier och hur dessa studier genomförs rent praktiskt.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.