Redaktionen
18 Sep, 2023
tillväxt case beyond frames

Beyond Frames - Missa inte ett spännande tillväxtcase

Uppdaterad:
23 Nov, 2023

Missa inte ett spännande tillväxtcase

Det noterade bolaget Beyond Frames Entertainment är ett svenskt dataspelsbolag som producerar spel inom segmentet Extended Reality (XR) som är ett samlingsnamn för Augmented Reality (AR), Mixed Reality (MR), Virtual Reality (VR) och allt däremellan. Företaget har haft en mycket bra start på året där de exempelvis uppvisade en försäljningsökning på över 800% under det senaste kvartalet. TradeVenue bedömer att företaget bara är i början av sin tillväxtresa av flera olika anledningar.

Hårdvarulanseringar från Meta och Apple banar vägen för fortsatt tillväxt

Företagets tillväxt drivs av hårdvarulanseringar på XR-marknaden då dessa lanseringar ökar antalet potentiella kunder för företaget. Inom en snar framtid kommer några av världens största bolag att lansera nya produkter inom denna marknad. Apples Apple Vision Pro kommer att finnas på marknaden i början av 2024 och Metas nya VR-headset Meta Quest 3 kommer att vara tillgänglig för konsumenter under hösten i år.

Beyond Frames Entertainment

Bra på att producera framgångsrika spel

Flera av företagets titlar har fått gott genomslag från spelare, vilket visar på att företaget har god förmåga att producera spel med god kvalitet. Till exempel vann Carly and the Reaperman “People’s Choices Award” 2018 och Down the Rabbit Hole är i dagsläget ett av de bäst betygsatta spelen på Meta Quest store även om spelet släpptes för flera år sedan. Ett annat spel som har fått väldigt gott genomslag är Ghosts of Tabor. Spelet är för närvarande ett av de mest sålda spelen globalt sett trots att det ännu inte har lanserats fullt ut. Spelet planeras att släppas i de olika huvudbutikerna i början av 2024.

Företaget har en skalbar affärsmodell

Företagets affärsmodell har god skalbarhet, vilket innebär att om företaget utvecklar ett storsäljande spel så kommer resultatet öka kraftigt. Detta beror på att de extra kostnaderna som uppkommer från ett framgångsrikt spel är försumbara. Av denna anledning har Beyond Frames mycket goda möjligheter att förbättra sitt resultat givet att omsättningen ökar.

Nya affärsområde minskar risken hos företaget

I deras senaste kvartalsrapport meddelade företaget att de successivt kommer att expandera verksamheten till att också innefatta spelutveckling och utgivning av PC- och konsolspel. Detta bidrar till att de har möjlighet att sälja spel till en större mängd kunder samtidigt som de minskar risken genom att vara verksamma på flera olika marknader.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.