Marknadskommentar
8 Aug, 2024

BÖRSEN: G5 ENTERTAINMENT FALLER PÅ SIN RAPPORT, OMXS30 -1,0%

Uppdaterad:
8 Aug, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde torsdagens handel ned och endast Evolution sågs upp inom OMXS30. Bland dagens rapportbolag föll G5 Entertainment.

Vid 9.10-tiden var OMXS30 ned 1,0 procent till 2.418. Aktier för en halv miljard kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute på kontinenten syntes även där nedgångar bland de ledande Europabörserna. Tyska DAX-indexet backade 0,8 procent, samtidigt som CAC 40 i Paris försvagades med 0,7 procent. I London noterades FTSE 100 ned 0,8 procent.

I botten av storbolagsindexet fanns telekombolaget Ericsson och molnkommunikationsbolaget Sinch, som sjönk 2,7 respektive 2,4 procent.

Livekasinounderleverantören Evolution handlades mot strömmen och var ensam uppe på grönt territorium med en uppgång om 0,5 procent.

Kenneth Darth har via Spring Mountain Investment flaggat upp över 5 procent i Evolution och har gått från att inte ha något innehav till att nu äga 11,2 miljoner aktier i bolaget. Detta motsvarar 5,3 procent av Evolution.

Bland svenska rapporterande bolag har G5 Entertainment, som utvecklar spelappar åt smarttelefoner och surfplattor, redovisat rörelseresultat, rörelsemarginal och nettoomsättning under analytikernas förväntningar för det andra kvartalet.

G5-aktien tappade 8,9 procent.

Samtidigt klättrade Orrön Energy, verksamt inom förnybar energi, 2,2 procent. Bolaget rapporterade ett rörelseresultat på 1,1 miljoner euro för det andra kvartalet, jämfört med -4,8 miljoner euro motsvarande kvartal för ett år sedan. Intäkterna uppgick till 4,7 miljoner euro, jämfört med 5,9 miljoner euro samma period föregående år.

EQL Pharma, som säljer läkemedel och som tog sig till Stockholmsbörsens huvudlista i juli, adderade 6,1 procent. Bolaget meddelade ett rörelseresultat på 15,2 miljoner kronor för april-juni, jämfört med 7,9 miljoner kronor samma period i fjol, och en försäljningsökning på 47 procent. EQL Pharma spår en försäljningstillväxt på cirka 40 procent för hela det brutna räkenskapsåret 2024/25.

SEB har höjt sin rekommendation för Sampo, från behåll till köp, med en riktkurs på 44 euro. Aktien var dock ned, 0,7 procent till 39:70 euro.


Graf: OMXS30 torsdagen den 8 augusti

image

Källa: Infront



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.