Marknadskommentar
13 Jun, 2024

BÖRSEN: RUSTA MOT STRÖMMEN PÅ SUR BÖRS, OMXS30 -1,5%

Uppdaterad:
13 Jun, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen rekylerade ned efter onsdagens rally och stängde på minus med Nibe som tydlig förlorare.

Vid stängning hade OMXS30 sjunkit med 1,5 procent till drygt 2.600. Aktier för 22,7 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Ute i övriga Europa var Frankfurtbörsens DAX-index ned 2 procent och i Paris sjönk CAC40 2,1 procent.

OMXS30 toppades av SBB och Getinge som steg 1,5 procent respektive 1,5 procent, medan Nibe sjönk 5,7 procent och gick att hitta i botten av indexet tillsammans med SKF som var ned 4,2 procent.

Utanför storbolagsindex steg Rusta 8,3 procent. Detta trots detaljhandelskedjans rapporterade lägre tillväxt, marginal och resultat i sin delårsrapport. Varmt väder har bidragit till en bra start på det nu påbörjade kvartalet för Rusta, uppgav detaljhandlaren.

Fable Media Group rusade 29 procent. Marknadsföringsbolaget förväntas visa upp ett rekordstarkt andra kvartal 2024 med uppskattade intäkter på cirka 26 till 29 miljoner kronor och ett uppskattat ebitda-resultat på cirka 19 till 21 miljoner kronor.

Optikerkedjan Synsam var en av dagens förlorare med en nedgång på 5,5 procent. Företagets affärsmodell ifrågasattes i en kritisk analys från Dagens industri.

Q-linea rekylerade ned 12,8 procent efter att på tisdagen och onsdagen rusat sedan medicinteknikbolaget meddelat att US Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) fastställt att Q-lineas ASTar-system uppfyller kostnadskriteriet för att kvalificera sig för NTAP-ersättning.

Även Volvo Cars tyngde börsen och föll med 7,2 procent.

Förlängda ramavtal med Telenor för både Netel och Eltel bidrog till att aktierna stärktes 7,2 respektive 2,1 procent.

I analysflödet har Nordea Markets sänkt sin rekommendation för Ericsson till behåll från köp. Enligt analytikerna ser konsensusförväntningar på telekombolaget resultat för det andra kvartalet något krävande ut. Aktien tappade 2,8 procent till 62 kronor.

Byggkomponentbolaget Lindab steg 0,9 procent till 243 kronor, efter att riktkursen av DNB höjts till 280 kronor från 244 kronor med upprepad köprekommendation.

ABG Sundal Collier har i sin tur höjt riktkursen för hårvårds- och skönhetsbolaget Lyko till 170 kronor från 160 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien lyfte 1,6 procent till drygt 126 kronor.Graf: OMXS30 torsdagen den 13 juni

image


Källa: InfrontTradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.