Laddar annons
Redaktionen
21 Oct, 2024
DUG Foodtech företrädesemission

DUG Foodtech företrädesemission 2024

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

Det svenska livsmedelsbolaget DUG Foodtech utvecklar, säljer och marknadsför växtbaserade livsmedel. För att kunna möta den ökade efterfrågan genomför bolaget just nu en företrädesemission om maximalt 28 MSEK före emissionskostnader. 

Om DUG Foodtech

DUG Foodtech – som har sina rötter i forskning vid Lunds universitet – har tagit fram en patenterad emulsion baserad på rapsolja och potatis. Med emulsionen som grund fokuserar bolaget på att utveckla nya produktkategorier inom växtbaserade livsmedel och har idag lanserat DUG potatisdryck i tre varianter (Barista, Original och Unsweetened). Utöver dessa har företaget utvecklat en växtbaserad matlagningsgrädde och ser potential för framtida expansion inom närliggande produktkategorier, såsom yoghurt, vispgrädde och glass.

Genom att förnya receptet, uppdatera den grafiska profilen och byta bolagsnamn (tidigare Veg of Lund) har bolaget lagt grunden för en kommersiell nystart, vilket förväntas öka försäljningen framöver. Under det senaste året har DUG Foodtech dessutom genomfört ett omfattande kostnadsbesparingsprogram som resulterat i betydligt lägre rörelsekostnader.

Emission Dug Foodtech

Bakgrund till DUG Foodtechs emission

I syfte att stärka produktions-, lager- och leveranskapaciteten har DUG Foodtechs styrelse beslutat att genomföra en företrädesemission om maximalt 28 MSEK före emissionskostnader. Kapitaltillskottet från emissionen kommer bland annat att användas för att förbättra kapitalstrukturen och öka rörelsekapitalet. Resterande del av kapitaltillskottet kommer att användas till sälj- och marknadsföringsinsatser i Europa.

företrädesemission dug foodtech

Sammanfattning: DUG Foodtechs erbjudande

  • Villkor:  För varje aktie i DUG Foodtech som innehölls på avstämningsdagen den 17 oktober 2024 erhölls en (1) teckningsrätt. Teckningsrätterna berättigar innehavaren att med företrädesrätt teckna nya aktier, varvid en (1) teckningsrätt berättigar till teckning av två (2) nya aktier. 
  • Teckningsperiod: 21 oktober - 4 november 2024.
  • Handel med teckningsrätter: 21 oktober  - 30 oktober 2024.
  • Kapitaltillskott före emissionskostnader: cirka 28 MSEK.
  • Kapitaltillskott efter emissionskostnader: cirka 24,5 MSEK. 
    Erhållit teckningsförbindelser och garantiåtaganden, motsvarande 100% av
  • företrädesemissionen från bland annat ledning och styrelse.
  • Antal aktier före emission: 41 264 885
  • Antal aktier efter emission: maximalt 123 794 655
  • Utspädning: ca 67% vid 100% teckning.
  • Teckningskurs: 0,34 SEK per aktie. Courtage utgår ej. 

Läs även

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.