Press
24 May, 2023

Ericsson: Nasdaq Stockholm lägger ner utredning kring offentliggörande av Irak-rapport från 2019

Uppdaterad:
24 May, 2023

Nasdaq Stockholm har avslutat sin utredning av Ericssons (NASDAQ: ERIC) informationsgivning avseende en internutredning från 2019 angående Irak.

I slutskrivelsen meddelar Nasdaq att ärendet avskrivs från vidare handläggning och att Nasdaq inte anser sig "kunna komma till slutsatsen att innehållet i rapporten varit sådant som en förnuftig investerare skulle ha utnyttjat för sitt investeringsbeslut".

Ericsson har tidigare adresserat Nasdaq Stockholms utredning (inklusive tidigare svar till Aktiespararna (https://www.ericsson.com/en/newsroom/ericsson-comments/kommentar-till-aktiespararna-swedish)).

INFORMATION TILL REDAKTIONEN:

FÖLJ OSS:

Prenumerera på Ericssons pressmeddelanden här (https://www.ericsson.com/en/newsroom/latest-news/press-subscription).
Prenumerara på Ericssons bloggar här (https://foryou.ericsson.com/blog-subscription-center.html)
https://twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

YTTERLIGARE INFORMATION:
Ericsson Newsroom (https://www.ericsson.com/en/newsroom)
media.relations@ericsson.com (+46 10 719 69 92)
investor.relations@ericsson.com (+46 10 719 00 00)

OM ERICSSON:
Ericsson möjliggör för leverantörer av mobilkommunikation att tillvarata det fullständiga värdet av uppkoppling. Företagets erbjudande sträcker sig över områdena Networks, Cloud Software och Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform, samt Technologies och New Businesses. Dessa är utvecklade för att stödja våra kunder att digitalisera sin verksamhet, öka effektiviteten och att hitta nya intäktskällor. Ericssons investeringar i innovation har möjliggjort för miljarder människor världen över att ta del av nyttan med telefoni och mobilt bredband. Ericssons aktier är noterade på börserna Nasdaq Stockholm och Nasdaq New York. www.ericsson.com

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.