Nyhet
22 Oct, 2022
Fastoffice Flex Fastpartner

Fastoffice Flex → Fastpartner satsar på Coworking-faciliteter

Uppdaterad:
8 Feb, 2023

Framtidens hyresgäster efterfrågar en hög grad av frihet och flexibilitet. För att möta marknadens behov lanserar Fastpartner konceptet Fastoffice, flexible coworking-ytor.

Vad är Fastoffice?

Fastoffice är ett relativt nytt tillskott i Fastpartners värdeerbjudande. I konceptet erbjuds kunder kontrakt till flera kontorshotell vilket adderar en stor flexibilitet till hyresgästerna. Som medlem får gästen full tillgång till gemensamma arbetsytor som arbetsytor, mötes- och samtalsrum men även möblerade kontor, gym, konferensrum med mera. Fastoffice är därmed lämpligt för alla små och medelstora bolag som har ett begränsat behov av fasta arbetsplatser.

Fördelen Fastoffice Flex och den typen av flexibla co-working lösningar är att företagskunderna lönsamhet slipper belastas av fastighetsrelaterade overhead-kostnader som till exempel WiFi, skrivare eller specifika lounger för kundmöten. Detta då hyresgästen delar kontorshotellets infrastruktur med övriga hyresgäster. 

Fastpartner hyresgäster

Fastoffice Flex talar till framtidens företagsbehov. Pandemin och digitala framsteg har fått flera arbetsplatser att se fördelar med att låta sin anställda jobba hemifrån. Förutsättningarna att jobba hemifrån varierar givetvis mellan industrierna men har satt ett tydligt avtryck där världsledande bolag som Google, Facebook och Microsoft erbjuder sina anställda att jobba från annan ort i en hög utsträckning. Som en reaktion på detta har flera bolag valt att se över sina lokalbehov och nedskalat kontorsytorna.

Industrier och företag som har mest att vinna på Fastpartners Fastoffice koncept är bolag där en stor del av arbetet utförs på datorer utan behov av fysisk kontakt. Exempel på sådana industrier är finans, kundsupport och utbildning.

För fastighetsägare som Fastpartner gör Fastoffice det möjligt att dels möta hyresmarknadens nya behov, dels öka sin marginaler från de tilläggstjänster man erbjuder hyresgästerna. 

coworking fastpartner

Fastoffice Flex är ett av många affärssegment som vuxit fram när ny teknik och nya sociala preferenser öppnat upp för delningsekonomin och gemensam resursanvändning. Genom plattformar som Fastoffice har kapitalkraven för många bolag minskat rejält.

En tidig uppstickare inom fältet som dragit till sig mycket uppmärksamhet för sina coworking-kontor är WeWork. Även om bolaget har haft en minst sagt rörig historia sätter verksamheten fingret på det trendskifte som här inträffat på hyresmarknaden och efterfrågan på moderna arbetsplatser.

Aktiepappa om WeWork

Var finns Fastoffice?

Idag finns Fastoffice Flex lanserat i Upplands Väsby, Sollentuna, Märsta och Uppsala. Antalet kontorshotell som stödjer konceptet väntas dock öka till följd av kontorsmarknadens stora efterfrågan.

fastpartner fastoffice

Analys Fastoffice?

Fastpartner är ett av TradeVenues fullbevakade bolag och om du är nyfiken på att läsa på mer om Fastpartner är det möjligt här. Ta även del av den senaste analysen på Fastpartner nedan. 

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.