Laddar annons
Nyhet
17 Oct, 2024

FASTPARTNER: FÖRVALTNINGSRESULTATET BLEV 192 MLN KR 3 KV (NY)

Uppdaterad:
17 Oct, 2024

(Tillägg: från stycke fem)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Fastpartner redovisar hyresintäkter på 574 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2024 (545).

Driftöverskottet uppgick till 420 miljoner kronor (404) och förvaltningsresultatet blev 192 miljoner kronor (196).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter uppgick till 0,1 miljoner kronor i kvartalet (-15,1).

Efter skatt blev resultatet 116 miljoner kronor (145).

Fastpartner upprepar sitt mål om att i slutet av år 2025 uppnå ett rullande förvaltningsresultat om 1.100 miljoner kronor på årsbasis.

I sitt vd-ord beskriver Fastpartners vd Sven-Olof Johansson en hyresmarknad som präglas av stor försiktighet och allmän osäkerhet drivet av en svag konjunktur.

"Vi har så här långt under året noterat att 16 av våra hyresgäster tvingats gå i konkurs, främst framkallat av dålig efterfrågan", skriver han.

Trots det konjunkturella läget och försiktigheten på hyresmarknaden ser Fastpartner en avtagande takt rörande konkurser och ett något bättre momentum i fastighetsbolagets uthyrning, där efterfrågan i stor utsträckning kommer från kommunala och statliga aktörer.

Sven-Olof Johansson lyfter även fram datacenter som en "intressant nisch" för Fastpartner. Under juli har bolaget färdigställt en anläggning söder om Stockholm.

"Vi arbetar för närvarande med ytterligare några projekt som uppfyller kriterierna för etablering av datacenter och där förädlingsgraden är hög", uppger han.

Sven-Olof Johansson uppger att bolagets finansieringsstrategi framöver grundar sig i uppfattningen att det kommer ske ytterligare sänkningar av Riksbankens styrränta om minst 150 punkter under nästkommande 18 månader.

"Slutsatsen för vår del är att vi fortsatt jobbar med i huvudsak kort räntebindning för att vid rätt tillfälle utnyttja marknaden för längre ränteswapar", skriver Sven-Olof Johansson.

Om Fastpartners räntescenario är rätt kommer bolagets rullande årliga förvaltningsresultat under den kommande tolvmånadersperioden att förbättras med cirka 240 miljoner kronor, enligt vd:n.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.