Nyhet
12 Feb, 2023
Hoi Publishing danmark

Hoi Publishing expanderar verksamheten i Danmark

Uppdaterad:
12 Feb, 2023

Hoi Forlag ApS, en del av Hoi Publishing, har nyligen ingått ett strategiskt samarbetsavtal med text- och marknadsbyrån Cortekst ApS. Syftet med samarbete är att ge det danska förlaget en förstärkning av personella och andra resurser i den fortsatta utvecklingen av verksamheten.

Hoi Forlag ApS, grundat 2017, har sedan Hoi Publishing noterades förra året planerat för en expansion av verksamheten. Genom detta samarbetsavtal kommer förlaget att kunna bygga upp många av de funktioner som redan finns i den svenska verksamheten till nytta för de danska författarna. Förutom det frilansnätverk som redan finns till buds, kommer samarbetet att innebära en förstärkning av viktiga resurser och också en möjlighet att nå ut till fler författare.


Den danska verksamheten är redan lönsam enligt tidigare rapporter och med Corteksts kompetens och engagemang, finns det goda förutsättningar att öka både omsättning och resultat. 


Lars Rambe, VD för Hoi Publishing, uttalade sig positivt om samarbetet och såg det som en stor möjlighet för företaget att öka sin omsättningstillväxt och värde genom att utveckla lektörstjänsten och öka synligheten för förlaget och dess unika modell.

Lars Rambe
Lars Rambe
Vd för Hoi Publishing

”Att utveckla den danska verksamheten är en av årets viktigaste uppgifter för oss. Med Corteksts kompetens och engagemang till vårt stöd blir det genast enklare. Vi ser fram emot att utveckla lektörstjänsten på samma sätt som vi har gjort i Sverige och samtidigt kraftigt öka synligheten för förlaget och vår unika modell så att fler författare kommer ombord. Lyckas vi med det kommer det spela stor roll för omsättningstillväxten och värdet av den danska affären”

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.