Veckobrev
12 Mar, 2023
veckobrev aktier

Veckobrev och aktienyheter v.10

Uppdaterad:
13 Mar, 2023

Veckan på Stockholmsbörsen har överlag varit positiv med stigande kurser och ökad optimism på marknaden. Särskilt teknik-, industri- och fastighetssektorerna har haft en bra utveckling. Men det fanns också en del orosmoln på horisonten, som högre inflation och räntehöjningar i framtiden. I dagens veckobrev kan du läsa om vad våra bloggare snabbat upp under de senaste dagarna samt ta del av nyheterna som fått mest uppmärksamhet av er läsare.

Veckans analyser

TradeVenues analytiker har under veckan påbörjat en analys av Absolicon Solar Collector, publicering sker under nästa vecka. Aktiebloggaren Spartacus har dock axlat ansvaret för att skriva om två bolags bokslutsrapporter. Ni finner dessa kommentarer nedan. 

Pågående emissioner

Mahvie Minerals teckningsperiod är nu avslutad men TradeVenue bevakar fortsatt två stycken pågående emissioner. Det handlar om teknikbolaget Absolicon Solar Collector samt medicinteknik-bolaget VibroSense Dynamics. 

Veckans blogginlägg

Vi har under veckan kunnat följa TradeVenues aktiebloggar där bland annat Miljonär innan 30 informerat om sin kommande bloggserie och där Aktiepappa skrivit om Meew som fick avbryta sin noteringsprocess. 

Veckans bolag: Fastpartner

Fastpartner har föreslagit en höjning av utdelningen enligt styrelsens förslag. Bolaget har haft en stabil utveckling under det senaste året, vilket har gett dem möjlighet att öka utdelningen till sina aktieägare.

Veckans nyheter & PM

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.