Press
9 Dec, 2022

Hoi Publishing utvecklar samarbetet med AI-bolaget Reedz som exklusiv förlagspartner och projektet går in i kommersiell fas

Det tidigare annonserade exklusiva utvecklingssamarbetet omfattande internationell bokutgivning och finansiella översättningstjänster mellan Hoi Publishing och AI-bolaget Reedz har nu tagit flera viktiga steg framåt. Bland annat har tjänsten finansiell översättning lanserats och det första uppdraget har genomförts.

Det exklusiva samarbetet mellan Hoi Publishing och Reedz innebär att all bokutgivning som Reedz blir inblandad i sker i dialog och i partnerskap med Hoi. Parterna har identifierat flera utvecklingsområden och tjänster med Reedz teknologi som bas som de redan har börjat samarbeta kring och där såväl fackboksutgivning som finansiella översättningar nu har kommit så långt att det går att konstatera att den kommersiella fasen är inledd. Ett första uppdrag avseende en finansiell presentation har genomförts och lett till både en konfirmation av den höga kvaliteten på teknologin och viktiga lärdomar inför framtiden.

"Vårt förlag har möjlighet att kvalitetssäkra avgörande steg i leveransen av den typen av översättningar från Reedz som vi är exklusiv partner i och nu tittar vi på hur vi bäst interagerar för att ta fler utgivningar liksom andra uppdrag i mål. Med suverän AI-teknik i kombination med stort kunnande på förlaget blir erbjudandet mycket starkt. Det här skapar konkreta möjligheter till nya intäkter för både Hoi och Reedz", säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

"Bokutgivning, liksom finansiella presentationer för till exempel börsbolag, är bland de mest komplexa och krävande typerna av uppdrag som vi kan ta på oss på Reedz. Därför är det mycket viktigt att arbeta med rätt team och där är Hoi ett självklart val för oss som exklusiv förlagspartner", säger John Strandberg, VD Reedz.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.