Press
27 Sep, 2024

KALLELSE TILL extra bolagsstämma i Attana AB

Uppdaterad:
27 Sep, 2024

Aktieägarna i Attana AB, org. nr 556931-4106, ("Attana" eller "Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma den 31 oktober 2024 kl. 10.00 på Fredersen Advokatbyrå, Birger Jarlsgatan 8, 114 34 Stockholm. Rösträttsregistrering startar kl. 09.30.

Rätt till deltagande

Rätt att delta vid extra bolagsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken den 23 oktober 2024, dels anmäler sin avsikt att delta senast den 25 oktober 2024. Anmälan ska ske skriftligen via e-post till ir@attana.comellerper post till Attana AB, Engelbrekts väg 6, 191 62 Sollentuna. Vid anmälan ska namn, adress, person- eller organisationsnummer samt telefonnummer anges, samt, i förekommande fall, bör antal biträden (högst två) anges.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare som har sina aktier förvaltarregistrerade, dvs. förvarade i en depå genom bank eller värdepappersinstitut, måste registrera aktierna i eget namn för att bli upptagen som aktieägare i framställningen av aktieboken. Sådan registrering, som kan vara tillfällig, måste vara verkställd senast den 25 oktober 2024, vilket innebär att aktieägaren i god tid före detta datum måste instruera förvaltaren härom.

Ombud

Om aktieägare avser låta sig företrädas på stämman av ombud ska fullmakt utfärdas för ombudet. Fullmakten ska vara skriftlig, daterad och undertecknad av aktieägaren. Om aktieägaren är en juridisk person ska kopia av registreringsbevis eller motsvarande behörighetshandling bifogas anmälan. Fullmakt i original samt registreringsbevis och andra behörighetshandlingar bör i god tid före stämman insändas till Bolaget på den ovan angivna adressen. Om fullmakt och andra behörighetshandlingar inte insänts i förväg ska dessa kunna uppvisas vid stämman. Fullmaktsformulär finns tillgängligt hos Bolaget och på www.attana.comoch sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Godkännande av dagordning
5. Val av en eller två justeringspersoner
6. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
7. Beslut om

a)       antagande av ny bolagsordning

b)       godkännande av styrelsens beslut om nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna

8. Beslut om ändring av bolagsordningen
9. Stämmans avslutande

Styrelsens förslag

Beslut om a) antagande av ny bolagsordning och b) godkännande av styrelsens beslut om nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna (punkt 7 a)- b))

a) antagande av ny bolagsordning

För att möjliggöra den emission av units med företrädesrätt för aktieägarna som Bolagets styrelse beslutade om den 27 september 2024 och föreslås godkännas enligt dagordningens punkt7 b) ("Företrädesemissionen"), föreslår styrelsen att stämman beslutar att ändra bolagsordningens gränser för aktiekapitalet och antalet aktier. Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar om ändring av bolagsordningen enligt följande:

Gränserna för aktiekapitalet i bolagsordningens § 4 föreslås ändras på följande sätt:

"Aktiekapitalet skall vara lägst 7800 000 kr och högst 31200 000 kr."

Vidare föreslås gränserna för antalet aktier i bolagsordningens § 5 ändras på följande sätt:

"Antal aktier skall vara lägst 1 300 000 000 och högst5 200 000 000."

b) godkännande av styrelsens beslut om nyemission av units med företrädesrätt för aktieägarna

Styrelsen föreslår att stämman beslutar att godkänna styrelsens beslut om nyemission av så kallade units bestående av aktier och teckningsoptioner, med företrädesrätt för befintliga aktieägare ("Företrädesemissionen"). För beslutet ska i övrigt följande villkor gälla:

1. Aktiekapitalet ökas med högst 10334689,032 kronor genom emission av högst 1722448172 aktier. Vidare emitteras högst 861224 086 teckningsoptioner av serie TO2 ("TO2") och högst 861224 086 teckningsoptioner av serie TO3 ("TO3"). En (1) TO2 berättigar till teckning av en (1) ny aktie, till följd varav Bolagets aktiekapital kan komma att öka med ytterligare högst 5167344,516 kronor och antalet aktier kan komma att öka med ytterligare högst 861224 086 aktier. En (1) TO3 berättigar till teckning av en (1) ny aktie, till följd varav Bolagets aktiekapital kan komma att öka med ytterligare högst 5167344,516 kronor och antalet aktier kan komma att öka med ytterligare högst 861224086 aktier.

2. De nya aktierna, TO2 och TO3 ges ut i enheter, så kallade units. Varje unit består av fyra (4) aktier, två (2) TO2 och två (2) TO3.

3. Innehav av en (1) aktie per avstämningsdagen den 5 november 2024 berättigar innehavaren till en (1) uniträtt. En (1) uniträtt berättigar till teckning av en (1) unit.

4. Teckningskursen för varje unit uppgår till 0,06 kronor. Teckningskursen för varje aktie ska därmed uppgå till 0,015 kronor. TO2 och TO3 emitteras vederlagsfritt.

5. Den del av teckningskursen för aktierna som överstiger aktiens kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden och den del av teckningskursen för de aktier som tecknas genom utnyttjande av TO2 och TO3 som överstiger aktiens kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden.

6. Rätten att teckna units ska med företrädesrätt tillkomma de som per avstämningsdagen den 5 november 2024 äger aktier i Bolaget.

7. För det fall inte samtliga units tecknas med stöd av företrädesrätt ska styrelsen besluta om tilldelning inom ramen för Företrädesemissionens högsta belopp. Tilldelning sker på följande grunder:

i. i första hand till de som har tecknat units med stöd av uniträtter och som önskar teckna ytterligare units (oavsett om dessa var aktieägare på avstämningsdagen eller ej), pro rata deras teckning med stöd av uniträtter, och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning;

ii. i andra hand till övriga som har anmält intresse av att teckna units utan stöd av uniträtter (och som inte omfattas av punkten a) ovan), pro rata deras anmälda intresse, och i den mån detta inte kan ske, genom lottning;

iii. i tredje hand till de som har lämnat emissionsgarantier avseende teckning av units, pro rata deras ställda garantier och i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

8. Teckningsperioden ska löpa från och med den 7 november 2024 till och med den 21 november 2024.

9. Teckning med stöd av uniträtter ska ske genom betalning senast den
21 november 2024. Teckning utan stöd av uniträtter ska ske på teckningslista varvid betalning ska erläggas senast tre bankdagar från avsändandet av besked om tilldelning i enlighet med instruktion på avräkningsnotan.

10. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden och tiden för betalning. Detta ska ske senast sista dagen i teckningsperioden.

11. De nya aktierna ska berättiga till utdelning den första avstämningsdagen för utdelning avseende aktier som infaller närmast efter att de införts i Bolagets aktiebok.

12. Innehav av en (1) TO2 ger innehavaren rätt att under utnyttjandeperioden som löper från och med den 2 juni 2025 till och med den 13 juni 2025 teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs motsvarande 60 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie på NGM Nordic SME under en period om tio (10) handelsdagar som avslutas den 30 maj 2025, dock högst 0,018 kronor per aktie och som lägst aktiens kvotvärde.

13. Innehav av en (1) TO3 ger innehavaren rätt att under utnyttjandeperioden som löper från och med den 1 december 2025 till och med den 12 december 2025 teckna en (1) ny aktie i Bolaget till en teckningskurs motsvarande 70 procent av den volymvägda genomsnittliga betalkursen för Bolagets aktie på NGM Nordic SME under en period om tio (10) handelsdagar som avslutas den 28 november, dock högst 0,025 kronor per aktie och som lägst aktiens kvotvärde.

14. För TO2 gäller, utöver vad som anges i detta beslut, de fullständiga villkoren för TO2. För TO3 gäller, utöver vad som anges i detta beslut, de fullständiga villkoren för TO3.

15. Emissionsbeslutet förutsätter ändring av gränserna för antalet aktier och aktiekapital i Bolagets bolagsordning.

16. Den verkställande direktören, eller den han eller hon utser, bemyndigas att göra de mindre justeringar i beslutet och villkoren som kan visa sig erforderliga i samband med registrering och verkställande.

Bolagsstämmans beslut i enlighet med punkterna 7 a) och b) ska antas som ett beslut.

Beslut om ändring av bolagsordningen (punkt 8)

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om att föra in en ny punkt 9 i Bolagets bolagsordning för att möjliggöra att bolagsstämmor även ska kunna hållas i Sollentuna enligt följande:

"§9 Bolagsstämmans hållande

Bolagsstämma ska hållas fysiskt på den ort där styrelsen har sitt säte eller i Sollentuna."

Majoritetskrav

För giltiga beslut under punkterna 7 och 8 krävs att de biträds av aktieägare med minst två tredjedelar av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna.

Övrig information

Vid tidpunkten för denna kallelse uppgår det totala antalet aktier och röster i Bolaget till 430 612 043. Bolaget innehar inga egna aktier.

Fullmaktsformulär, styrelsens fullständiga förslag samt relaterade handlingar kommer att hållas tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets hemsida åtminstone tre veckor före stämman. Handlingarna sänds på begäran till aktieägare som uppger sin postadress.

Aktieägarna erinras om sin rätt att begära upplysningar enligt 7 kap 32 § aktiebolagslagen.

Bolaget har sitt säte i Stockholms kommun.

Behandling av personuppgifter

För information om hur dina personuppgifter behandlas se

www.euroclear.com/dam/ESw/Legal/Integritetspolicy-bolagsstammor-svenska.pdf.

Stockholm i september 2024

Attana AB (publ)

Styrelsen

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.