Laddar annons
Press
9 Oct, 2024

Kontigo Care ingår avtal med beroendevårdsklinik i Nederländerna

Uppdaterad:
9 Oct, 2024

Kontigo Care AB (publ) meddelar idag att företaget inleder ett samarbete med TBS Nederland, en nederländsk organisation av rättsmedicinska TBS-kliniker som behandlar personer som på grund av allvarliga psykiska problem, begår grova brott

Ett strategiskt avtal har tecknats med TBS Nederland som har 11 rättsmedicinska TBS-kliniker kopplade till sig och som tillsammans bidrar till ett säkrare samhälle i Nederländerna. Det nederländska TBS-systemet är världsunikt där mer än 1 600 patienter som begått grova brott behandlas och vårdas. Dessa patienter lider av allvarliga psykiska problem och har som ett resultat förklarats oförmögna att fungera i samhället. Utan behandling är det en risk att dessa patienter får ett återfall. Målet är att patienterna ska kunna återvända till samhället på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

Avtalet omfattar initialt ett pilotprojekt med ett antal licenser för Previct® alkohol med målsättningen att utveckla samarbetet. Avtalet löper över 4 månader och har ett värde på ca 0,15 MSEK.

Ulrika Giers, VD Kontigo Care säger:

”Pilotprojektet i Nederländerna innebär att vi tillsammans drar lärdom i hur Previct® e-hälsoplattform används inom ett för oss nytt kundsegment, nämligen rättsväsendet och kan närmast liknas vid den svenska kriminalvården. Avsikten är att genomföra en studie för att dokumentera effektivitet och klinisk nytta för eHälsotjänsten Previct® Alcohol under fyra månader med start i mitten av oktober 2024.

Vi är mycket glada att få genomföra pilotprojektet tillsammans med TBS Nederland som med sin framträdande roll inom TBS-behandling och vård, väljer att ingå i partnerskap med Kontigo Care, för att fler skall få tillgång till våra tjänster inom beroendevård. Den digitala mognaden, innovationskraften i samhället, den progressiva synen på beroendevård samt ersättningssystem som stimulerar införandet av nya digitala hjälpmedel gör att Nederländerna sedan flera år varit en av de högst prioriterade internationella marknaderna. Vi ser fram emot att utveckla den nederländska marknaden och vi ser fram emot ett långt och utvecklande samarbete.”

Hyacinthe van Bussel, styrelseordförande TBS Nederland säger:

”Vi ser fram mot att samarbeta med Kontigo Care och hoppas att vi med detta samarbete kan ta ytterligare ett steg i användningen av ny teknologi i våra behandlingsmetoder inom specialistsjukvård (forensic healthcare). Vi fokuserar på att använda dessa tekniker för att stödja effektiv behandling av patienter.”

E-Hälsoplattformen Previct© används redan i svensk och finsk beroendevård. 175 av Sveriges 290 kommuner använder Previct Alcohol som förstärkt digitalt stöd i öppenvården vid vård av alkoholberoende. Därutöver av privata aktörer inom svensk och finsk beroendevård.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.