Laddar annons
Press
21 Oct, 2024

Medimi AB: Sista dag för teckning i den pågående företrädesemissionen

Uppdaterad:
21 Oct, 2024

Tisdag, den 22 oktober 2024, är sista dag för teckning i Medimi AB:s (publ) ("Medimi" eller "Bolaget") pågående företrädesemission av högst 539 178 130 units om cirka 21,6 MSEK före emissionskostnader ("Företrädesemissionen"). Observera dock att vissa banker och förvaltare kan ha ett sista svarsdatum för teckning i Företrädesemissionen som infaller före den 22 oktober 2024. Aktieägare bör därför kontrollera med sin bank eller förvaltare om dessa har ett tidigare svarsdatum för teckning.

Notera att ni alltid kan teckna units utan företräde genom emissionsinstitutet Nordic Issuing www.nordic-issuing.se.

Prospektet avseende Företrädesemissionen finns tillgängligt på Medimis hemsida, www.medimiab.com, Spotlight Stock Markets hemsida www.spotlightstockmarket.com och Nordic Issuings hemsida, www.nordic-issuing.se.
 
Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

  • 3 oktober - Handel i uniträtter på Spotlight Stock Market - 17 oktober 2024
  • 3 oktober - Teckningsperiod för Företrädesemissionen - 22 oktober 2024
  • 3 oktober - Beräknad handel i BTU (betalda tecknade units)- 1 november 2024
  • 25 oktober  - Beräknad dag för offentliggörande av utfall i Företrädesemissionen
  • Vecka 44 2024 - Registrering av Företrädesemissionen hos Bolagsverket
 
Villkor för Företrädesemissionen

Styrelsen i Medimi beslutade den 6 september 2024, villkorat efterföljande bolagstämmas godkännande som ägde rum den 24 september 2024, att genomföra Företrädesemissionen i enlighet med följande huvudsakliga villkor:
  • Företrädesemissionen omfattar högst 539 178 130 units motsvarande 2 695 890 650 aktier.
  • Vid full teckning i Företrädesemissionen tillförs Medimi cirka 21,6 MSEK före emissionskostnader.
  • Den som på avstämningsdagen den 1 oktober var införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken har företrädesrätt att teckna aktier i Företrädesemissionen.
  • En (1) befintlig aktie i Bolaget innehavd på avstämningsdagen berättigade till en (1) uniträtt.
  • Två(2) uniträtter berättigar till teckning av en (1) unit bestående av fem (5) nya aktier.
  • Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgår till 0,04 SEK per unit motsvarande 0,008 SEK per aktie.
  • Teckningsperioden i Företrädesemissionen löper under perioden från och med den 3 oktober till och med den 22 oktober.
  • Handel i uniträtter har pågått på Spotlight Stock Market mellan 3 oktober 2024 - 17 oktober 2024
  • Handel med BTU (Betald Tecknad Unit) kommer att ske på Spotlight Stock Market från och med den 3 oktober 2024 fram till dess att Företrädesemissionen registrerats vid Bolagsverket, vilket beräknas ske omkring vecka 44, 2024.
  • Vid full teckning av aktier i Företrädesemissionen kommer Bolaget att tillföras cirka 21,6 MSEK, före avdrag för emissionskostnader. Vid full teckning av aktier i Företrädesemissionen beräknas emissionskostnaderna för Företrädesemissionen uppgå till cirka 2,3 MSEK.
  • Medimi har erhållit teckningsförbindelser om cirka 0,3 MSEK från styrelseledamöter och ledande befattningshavare motsvarande cirka 1,5 procent av Företrädesemissionen
  • Medimi beräknar offentliggöra utfallet i Företrädesemissionen omkring den 25 oktober.

Rådgivare
Corpura Fondkommission AB, www.corpura.se, agerar finansiell rådgivare och Advokatfirman Lindahl KB agerar legal rådgivare till Medimi i samband med Företrädesemissionen. Nordic Issuing AB agerar emissionsinstitut.

För ytterligare information

Johan Wiesel, VD
mail johan.wiesel@medimiab.com

mobil 076 117 97 93

Om Medimi AB

Medimi AB utvecklar lösningar som ger vårdtagare och personal trygg och effektiv läkemedelshantering. Våra lösningar omfattar hela kedjan, från läkare till dispensering i hemmet. Produkterna ligger i teknisk framkant och är utvecklade för integrering i IT-miljöer. Bolaget är noterat på Spotlight Stockmarket och har sitt säte i Lund.

För mer information, besök www.medimiab.com

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.