Laddar annons
Nyhet
17 Oct, 2024
Nordic Paper

Nordic Paper: Mycket billig aktie, köp – AFV

Uppdaterad:
20 Oct, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Specialpapperstillverkaren Nordic Paper har en mycket lönsam men även stabil affär inom specialnischer i pappersbranschen och aktien "är mycket billig". Kanske kan bolaget värderas upp nu när den kinesiska huvudägaren säljer till amerikaner?

Det skriver Affärsvärlden (AFV) i en analys.

AFV räknar inte med någon större uppvärdering i sitt huvudscenario för Nordic Paper men landar ändå i en köprekommendation.

De stora riskerna som lyfts är fulspel från de nya huvudägarna och att den framtida råvaruförsörjningen seglar upp som ett problem.

"Vi tycker oavsett dessa risker att uppsidan i vårt ganska försiktiga huvudscenario är tillräckliga för att locka oss till köp. Om huvudägarskiftet leder till en uppvärdering av Nordic Paper är dessutom uppsidan riktigt stor", skriver AFV.

Fler aktienyheter

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.