Nyhet
28 May, 2024
nyfosa affärsvärlden

Nyfosa: Bör gynnas av fallande räntor - AFV

Uppdaterad:
29 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Nyfosa har gjort en riktad miljardemission som stärker balansräkningen, och kommer gynnas ytterligare av fallande räntor kommande år.

Det spår Affärsvärlden som köpstämplar fastighetsbolaget i en färsk analys.

Nyfosa har länge opererat med en lite hög skuldsättning men efter den riktade emissionen faller belåningsgraden till omkring 55 procent och räntetäckningsgraden ser ut klara sig över 2 gånger, noterar Affärsvärlden

"Givet att räntorna fortsätter falla ser 2024 ut att markera en vändning i bolagets finanser", skriver tidningen och argumenterar för att Nyfosa är en vinnare på fallande räntor och att bolagets goda kassaflöden innebär att belåningsgraden bör kunna sänkas rejält kommande år, "om bolaget så önskar".

Att grundaren Jens Engwall fortsätter att sälja aktier för miljonbelopp och att Sagax inte tecknade sin fulla andel i emissionen lyfts som negativt.

"Tror man på lägre räntor och bättre konjunktur under kommande år, snarare än det motsatta, lutar vi dock åt att se aktien som köpvärd", skriver Affärsvärlden.


Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.