Press
12 Jun, 2024
obse val årstämma 2024

Observit: Valberedningens förslag inför årsstämman 2024

Uppdaterad:
13 Jun, 2024

Valberedningen i Observit AB (publ) föreslår följande:

  • att fastställa antalet styrelseledamöter till fyra styrelseledamöter och omval av Fredric Forsman, Lars Flodén samt nyval av Birgit Köster Hoffmann och Anders Vilu Lundmark då Thomas Jönsson och Johan Lembre har avböjt omval. Vidare föreslås omval av Fredric Forsman som styrelsens ordförande,
  • ett styrelsearvode om totalt 500 000 kronor som fördelas lika mellan styrelseledamöterna,
  • att PricewaterhouseCoopers AB omväljs till revisor fram till slutet av årsstämman 2025 med Henrik Boman som huvudansvarig revisor,
  • Att revisorsarvode ska utgå enligt sedvanliga debiteringsnormer och enligt godkänd räkning.

Birgit Köster Hoffman är en framgångsrik företagsledare och styrelseledamot med lång erfarenhet inom olika branscher. Hon är för närvarande styrelseledamot (Non-Executive Board Member) i Pharmetheus, Mangold Fondkommission AB, SaveLend Group och Endspurt AB. Birgit har en masterexamen i ekonomi från Universitet i Köln.

Anders Vilu Lundmark är en erfaren entreprenör, investerare och certifierad styrelseledamot av Svenska Styrelseakademin. Han har grundat flera företag, bland annat Runway Safe Group, som var ett av världens största EMAS-installationsföretag. Anders är för närvarande ägare och styrelseledamot i Skeda Invest AB, som fokuserar på investeringar i startups och fastigheter. Hans mångsidiga erfarenhet omfattar grön teknik, bostäder och kabel-TV-nätverk.

observit årstämma 2024

Information om samtliga föreslagna ledamöter finns på Observit ABs webbplats (www.observit.com). I valberedningen ingår Ceclia Hjertzell, utsedd av SpectrumOne AB, Örjan Berglund, utsedd av Vildmarksstugor i Norrland AB, Hosni Teque-Omeirat, Sune Sundell, utsedd av AB Hellms och Fredric Forsman, styrelseordförande i Observit AB. Datum för årsstämman är fredagen den 14 juni 2024.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Cecilia Hjertzell, Valberedningens ordförande,
+46 (0) 733 83 33 89

Certified Adviser:
Aktieinvest FK AB (556072-2596)
Box 7415 103 91 Stockholm
Telefon: +46 8 506 517 03
ca@aktieinvest.se
www.aktieinvest.se

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Om Observit AB

Observit är marknadsledande i Norden när det gäller mobil videoövervakning inom kollektivtrafiken. I kundbasen finns stora välkända bussoperatörer som Nobina, Keolis, Transdev, Vy samt andra transporttunga kunder som Elis. Företaget tillhandahåller programvara som en molntjänst, en SaaS-lösning (Software as a Service), och har för närvarande cirka 40 000 licenser (en licens per kamera) anslutna över hela världen. Observit har huvudkontor i Sundsvall, samt kontor i Malmö och London, Storbritannien. Mer information www.observit.com. 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.