Press
2 Oct, 2024

Penser Access & Future by Carnegie: Irisity: Avser att besluta om företrädesemission - Pausad bevakning

Uppdaterad:
2 Oct, 2024

Genomför företrädesemission av units
Irisity har meddelat att man har för avsikt att besluta om en nyemission om högst 8 403742 units med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare. Varje (1) befintlig aktie i Bolaget berättigar till en (1) uniträtt. Åtta (8) uniträtter berättigar till teckning av en (1) Unit, bestående av sju (7)nyemitterade aktier samt en (1) nyemitterad teckningsoption av serie 2024/2025:1 (tillsammans, en "Unit"). Teckningskursen per Unit uppgår till 8,40 kr, motsvarande 1,20 kr per aktie. Vid fullteckning av Företrädesemissionen tillförs Irisity cirka mkr 70,6 hänförligt till nyemitterade aktier och mkr 12,6 hänförligt till aktier som kommer att tecknas med stöd av teckningsoptionerna, före emissionskostnader. I samband med Företrädesemissionen har vissa befintliga aktieägare, bland annat Gustav Andersson via Stockhorn Capital AB och Ulf Runmarker, privat och via bolag, ingått teckningsförbindelser om sammanlagt cirka mkr 25,6, motsvarande 36,3% av Företrädesemissionen. Utöver teckningsförbindelser har ett antal externa investerare ingått garantiåtaganden om ca 33,4 mkr motsvarande 43,7% av företrädesemissionen. Således är Företrädesemissionen, genom teckningsförbindelserna och garantiåtagandena, garanterad till cirka 80 %.

Stärker rörelsekapitalet samt tar in kapital för marknadsexpansion
Vid full teckning av emissionen tillförs bolaget en nettolikvid om 47,6 mkr. Av dessa kommer 21,9 mkr användas för återbetalning av brygglån som tagits i samband med emissionen, 5 mkr kommer användas för marknadsexpansion och 20,7 mkr kommer att användas för att stärka rörelsekapitalet.

Paus i bevakning
Med anledning av att Penser by Carnegie, Carnegie Investment Bank AB agerar rådgivare i transaktionen pausar vi vår bevakning av aktien. Estimaten har inte uppdateras och kan inte anses vara tillförlitliga.

Läs den fullständiga analysen, publicerad 02-10-2024 kl. 09:00: https://researchdocs.carnegie.se/research/2024/10/02/iris_news.pdf
Detta är en betald analys från Carnegie Investment Bank. Läs mer på https://www.carnegie.se/cr/penser-access/

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.