Press
8 Dec, 2022

Railway Metrics and Dynamics Sweden: Ny patentansökan gällande övervakning av strömavtagare och kontaktledningar för järnväg

Railway Metrics and Dynamics AB lämnar in en patentansökan gällande ett nytt sätt att övervaka tåg och järnvägsinfrastruktur, särskilt övervakning av strömavtagare och kontaktledningar.

Ett återkommande problem för järnvägen är till exempel slitna strömavtagare som kan gripa tag i kontaktledningen och slita ner den, vilket orsakar långa avbrott i tågtrafiken. Kontaktledningar slits också över tid och kräver regelbundet underhåll.

- En utmaning är att förstå när det är dags för underhåll och patentansökan tillhandahåller bättre metoder för att identifiera strömavtagarens och kontaktledningens status så att underhåll kan utföras i tid, säger Jan Lindqvist, vd Railway Metrics and Dynamics AB.

Patentet kan enkelt förklaras som hur radarenheter och accelerometrar kan användas för att mäta olika parametrar mellan kontaktledning och pantograf och på så sätt leverera in nya typer av data till Railway Metrics and Dynamics plattform för övervakning och förvaltning av tillgångar.

Patentansökan lämnas in i Stockholm den 8 december kl 08.30.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.