Nyhet
2 Jan, 2023
TradeVenue påbörjar bevakningen av Redsense Medical

TradeVenue påbörjar bevakningen av Redsense Medical

Uppdaterad:
23 Jan, 2023

TradeVenue tar upp bevakning på det svenska bioteknikbolaget Redsense Medical AB ("Redsense"). Redsense är ledande inom utveckling och försäljning av övervakningssystem för att förhindra blodläckage vid hemodialysbehandlingar. Redsense-systemet består av ett sensorplåster, en larmenhet samt en förlängningsfiber som är designade för att detektera vennålsutdragningar. Med hjälp av detta skyddsmät kan bolagets produkter dels säkerställa patienthälsan vid dialysbehandlingar, dels frigöra stora resurser i vården från patientövervakning. 

Hemodialys (eller bloddialys som det också kallas) är den process då blodet renas genom en speciell maskin på grund av att njurarna inte fungerar ordentligt. I detta är vennålsutdragning en mycket allvarlig risk vilket innebär att vennålen som leder blodet från kroppen lossnar och därmed tömmer kroppen på blod. 

Dialysbehandlingar är mycket vanligt förekommande och ges vanligtvis ca tre gånger i veckan och pågår i 4-5 timmar. Frekvensen beror givetvis på hur starka njurarna är. Dialys kan antingen ske på klinik eller i hemmet men görs ofta under natten då blodreningen kan ta flera timmar.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.