Nyhet
31 Jan, 2023
redsense medical tio största teknikhoten 2023

Redsense Medical omnämns av ECRI Institute

Uppdaterad:
2 Feb, 2023

Det är ingen hemlighet att en växande grupp människor med nedsatt njurfunktion är en stor utmaning för sjukvården. För den enskilda patienten kan en dialysbehandling vara livslång och innan samhället lyckas odla fram nya njurar för transplantation är en uppgradering av dialysmaskinen där det finns mest effektivitetsvinster att hämta. I detta bär Redsense Medical ledarvästen som med sitt unika övervakningssystem som kan rädda tusentals årligen samt frigöra stora resurser i sjukvården. Bolaget, som är noterat på Spotlight, har nyligen omnämnts av ECRI (Emergency Care Research Institute) i “Top 10 Health Technology Hazards for 2023” för sitt arbetet mot vennålsutdragning och blodläckage vilket rankas som det fjärde största teknikhotet.

Redsense Medical har som mål att revolutionera området för dialysbehandlingar genom att använda avancerad teknik och realtidsövervakning. Från att identifiera och förebygga potentiella hot och faror kan bolagets produktportfölj bidra till att förbättra patiententsäkerheten och livskvaliteten. Bolaget har redan fått utmärkelser för sin innovativa teknik och har uppmärksammats av hälsovårdsbranschen som ett ledande företag.

redsense medical ab vennålsutdragning

Vennålsutdragning är en livshotande risk för dialyspatienter. Med avancerad sensorteknik kan Redsense Medical förebygga blodläckage genom att övervaka och larma ifall vennålen  lossnar i realtid, vilket minskar risken för komplikationer och blodtransfusion. Vid vennålsutdragning kan kroppen tömmas på blod inom bara några minuter om blodläckaget inte stoppas i tid och varje vecka uppskattas ca 21 människor omkomma till följd av ineffektiv dialysbevakning. Detta är bara ett exempel på bolagets engagemang att förbättra dialysbehandlingen och ge patienterna en säkrare och mer bekväm upplevelse.

Men det är inte bara vennålsutdragningar och blödningar som är ett hot. På sin lista över de tio största teknikhoten under 2023 har ECRI inkluderat andra faror såsom ventilatorrengöring och desinfektioner. Genom att vara uppmärksam på dessa hot och använda avancerad teknik kan Redsense Medical bidra till att göra dialysbehandlingen säkrare och mer effektiv.

redsense medical dialysbehandling

Det är uppenbart att Redsense Medical är på väg mot att bli en ledande kraft inom medicinteknikbranschen och sjukhusvården. Så om du är en dialyspatient eller en del av sjukvårdsbranschen, håll ögonen öppna efter Redsense Medicals produkter. Deras mål att förbättra dialysbehandlingen och säkerheten för patienterna gör dem till ett företag att räkna med i framtiden.

Vanliga frågor Redsense Medical

Vilka är ECRI?
Vad betyder Venous Needle Dislodgement?
Hur jobbar Redsense Medical för att motverka vennålsutdragning?
Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.